Projecte Comènius

Logo comeniusCapturaCaptura 2 Captura 3 Captura 4

Benvolgudes famílies,

Us recordem que l’escola està duent a terme el projecte europeu Comenius 2013-2015  “We all smile in the same lenguage”, conjuntament amb sis escoles de diferents països: Itàlia, Suècia, Regne Unit, Islàndia, Xipre, Portugal i Grècia.

Totes les activitats que estem realitzant amb l’alumnat dels països participants les podreu veure a la pàgina web específica del projecte Comenius següent:

www.weallsmile.yolasite.com

Per entrar en aquesta pàgina és necessari el nom d’usuari i contrasenya que us varem enviar per correu electrònic.

Us recordem alhora que cal fer un bon ús del nom d’usuari i de la contrasenya d’aquesta pàgina, ja que aquesta informació és només important per a vosaltres, els pares i mares.

Esperem que us agradi!

Spain playing the game from …

Dins del projecte Comenius estem treballant en l’àmbit dels jocs tradicionals de cada país implicat.

El propòsit és difondre la comunicació no verbal entre l’alumnat, un dels pilars del nostre projecte, demostrant així que tot i no parlant la mateixa llengua i a través de imatges, podem captar normes de jocs, idees principals d’activitats,…  ens entenem molt bé els uns amb els altres!

L’alumnat de 6è de la Bòbila ha interpretat un joc tradicional de Xipre, anomenat Lingrin, i l’ l’alumnat de P4 a un joc tradicional d’Islàndia, anomenat Hlaupið í skarðið. A sota en podeu veure els vídeos, clicant a les imatges. Us recordem que a la pàgina web del Comenius podeu veure els nens i nenes de cada país jugant als seus jocs tradicionals així com interpretant-ne d’altres, com el nostre, que és el joc del mocador. Feu-hi una ullada! Ho trobareu dins l’apartat de games.

VIDEOCONFERÈNCIA AMB COMPANYS DE XIPRE!!

El passat 17 de desembre, l’alumnat de cinquè va realitzar una videoconferència amb nens i nenes de la mateixa edat de l’escola participant en el projecte Comenius de Nicòsia, Xipre.

Hora local, 9:30 del matí, una hora més tard per als xipriotes, estàvem ja tots nerviosos per al que havíem programat.

Aquesta vegada, l’activitat va consistir en intercanviar els nombres de l’1 al 10 en les respectives llengües. Mestres i alumnes van gaudir escoltant i repetint nombres en grec, català, castellà i viceversa. Aprofitant l’avinentesa, vam també interpretar la nostra nadala i vam escoltar una cançó típica també de la illa de Xipre.
Els més atrevits van comunicar-se amb els alumnes de Xipre en anglès!

Aquesta activitat va fomentar la cultura en valors, doncs a milers de quilòmetres de distància, alumnes de la Bòbila van poder veure en directe el treball d’alumnes d’ Agios Dometios. Les eines de comunicació emprades a nivell oral van ser excel•lents, tant per part d’un centre com de l’altre.

Abans d’acabar però, vam poder veureu a l’Hermes, la nostra mascota vinculada al projecte multilateral.

Aquí en podeu veure unes imatges!

Durant les vacances de Setmana Santa, l’alumnat de 4t, 5è i 6è van participar en l’activitat d’elaboració d’una recepta de cuina tradicional, per a la realització d’un Llibre Internacional de cuina, amb receptes tradicionals fetes pels alumnes dels diferents centres educatius de les escoles participants al projecte Comenius.

Aquestes són les receptes que van elaborar els nostres alumnes:Cambiar tamañoReceptes 4tCambiar tamañoReceptes 5èCambiar tamañoReceptes 6è I aquestes són les receptes que formaran part del llibre de receptes tradicionals del Comenius:

 CONTE “EL CARAGOL I L’HERBETA DE PONIOL”

Durant el mes de maig l’alumnat de 2n va interpretar el conte tradicional: El cargol Arol i l’herbeta de poliol. Una activitat del projecte Comenius que pretén compartir contes tradicionals il·lustrats entre les escoles participants.

Mireu quin conte més original van realitzar! (cliqueu a la imatge per veure’n el vídeo)

 ACTIVITAT MATEMÀTICA AMB ELS MESTRES DEL COMENIUS-2N

Aprofitant la visita dels professors/es  visitants del Projecte Comenius, a la classe de segon vam fer una sessió d’estadística.
A partir de la pregunta:
“De què us agradaria disfressar-vos per Carnaval?”
cada alumne/a triava entre les tres opcions possibles:
– de bruixes i bruixots
– de superherois
– de pirates
Cadascú va col·locar un pot de Nidina (el seu “vot”) formant columnes i… ja tenim fabricat el diagrama de barres!
Un parell d’alumnes van passar els resultats a un paper.
Finalment, el més complicat de tot, treure’n conclusions:
– la meitat de la classe vol disfressar-se de bruixes o bruixots.
– només dos alumnes volen disfressar-se de pirates.

Vam rebre felicitacions dels diversos professors i professores  visitants i, a més a més, nosaltres vam aprendre a interpretar gràfics!

L’escola La Bòbila rep la visita de 16 mestres europeus del programa plurilingüe Comenius.

La web de l’Ajuntament de Cambrils fa ressò de l’acte d’acomiadament als mestres dels 7 països Comenius que s’ha realitzat aquest matí 7 de febrer al gimnàs de l’escola i on ens han acompanyat les autoritats municipals i territorials.

Aquí us deixem l’enllaç: 

 http://www.cambrils.cat/ca/l-ajuntament/comunicacio/l2019escola-la-bobila-rep-la-visita-de-16-mestres-europeus-del-programa-plurilingue-comenius

La revista Cambrils també ha fet ressò de la visita dels mestres dels set països europeus amb els qual la nostra escola comparteix el Projecte Comenius ” We all smile in the same language”.

Aquí us deixem l’enllaç:  http://www.revistacambrils.com/index.php?c_noticia=16247

COMENIUS 2013-2015

“We all smile in the same language”

Del 5 al 7 de febrer de 2014, l’escola realitzarà les V Jornades Culturals amb la visita dels països Comenius.

Aquí us deixem el programa de les activitats que portarem a terme a la nostra escola.

comenius2Benvolgudes famílies, us presentem les activitats del Projecte COMENIUS que el nostre alumnat ha realitzat durant el primer trimestre d’aquest curs escolar 2013-2014.

Cançó Comenius

Durant el mes de desembre tots els nens i nenes de P5 van preparar la cançó del nostre Comenius  “It’s a small world” en anglès i català que posteriorment varem enregistrar i compartir amb totes les escoles apadrinades en la plataforma educativa twinspace.

Mireu, mireu que bé ho varen fer!!

Concurs de dibuix “LOGO Comenius”

Durant el mes de novembre l’alumnat de 3rA i 3rB va participar en el concurs de dibuix per elegir el logo del nostre Comenius.

Cada alumne/a va realitzar un dibuix significatiu per poder representar el logo del nostre projecte. Després l’alumnat de cada classe va votar tres dibuixos de cada nivell i el jurat, d’aquests sis dibuixos semifinalistes, en va escollir el finalista que representaria el logo de la nostra escola.

Finalista Escola La Bòbila: Lucía Guerrero 3rB   

3r Spain logo

Semifinalistes escola La Bòbila: Albert Pujol 3rA, Júlia Font 3rA,Marcos Torres 3rA, Júlia Rovira 3rB i Gemma Sánchez 3rB.

Albert PujolGemma SánchezJúlia FontJúlia RoviraMarcos Torres

Un cop totes les escoles europees varen presentar els seus logos, es va procedir a la votació del logo conjunt.

Mireu el logo escollit del nostre Comenius!

Logo comenius 

 Videconferència amb Itàlia i Islàndia

L’alumnat de P5 va realitzar una videoconferència mitjançant l’skype, amb les escoles d’Islàndia i Itàlia:

Direzione Didattica di Palazzolo sull’Oglio – ITÀLIA

Leikskólinn Nóaborg – ISLÀNDIA

Amb aquestes videotrucades els nens i nenes varen poder compartir nadales amb les diverses llengües. Els nostres alumnes els hi varen presentar als nens/es italians i islandesos les cançons: “It’s a small world” i “Per un món feliç”

Aquí us en deixem unes imatges!    

Còpia de IMG_20131218_113639 Còpia de IMG_20131218_114426

Intercanvi de Christmas cards

Durant les setmanes prèvies al Nadal, les diverses escoles Comenius ens varem enviar postals nadalenques “Christmas cards” elaborades pels nens i nenes dels diferents països.

Aquestes són les Christmas cards que varem rebre a l’escola!

Portugal

Portugal

Grècia

Grècia

Anglaterra

Regne Unit

Suècia

Suècia

Islàndia

Islàndia

Itàlia

Itàlia

Xipre

Xipre

ESCOLES I PAÏSOS DEL NOSTRE COMENIUS

La nostra escola des d’aquest curs 2013-2014 comparteix amb aquestes escoles el nou projecte Comenius.

Un projecte que tant l’alumnat com el professorat compartim amb aquestes escoles europees, i el qual ens ajuda a afavorir l’aprenentatge de la llengua anglesa.

Leikskólinn Nóaborg – ISLÀNDIA

5o Nipiagogio Thermis – Thessaloniki – Makedonia – Hellas – GRÈCIA

B Dimotiko Sxoleio Agiou Dometiou K.B – XIPRE

Direzione Didattica di Palazzolo sull’Oglio – ITÀLIA

Dollis Infant School – REGNE UNIT

Escola Básica Nº 2 – PORTUGAL

Jutarums förskola – SUÈCIA

 Qui és l’HERMES?

Durant la primera visita del programa que es va realitzar el passat octubre a Grècia, vam conèixer a l’Hermes, la nostra mascota Comenius. El seu significat recau en la mitologia grega, doncs Hermes era el Déu Olímpic de les fronteres i de tots aquells que les creuaven… I això és el que ell farà, travessar fronteres per arribar a totes les escoles involucrades en el projecte.

Viatjarà a cadascun de tots els països participants. Així doncs, per a iniciar bé el seu viatge per Europa, ha començat per la nostra escola, acompanyant al nostre alumnat en el seu dia a dia.

El seu proper destí… Anglaterra!

A través d’aquesta presentació volem compartir amb tots vosaltres com aquest element del Comenius ha participat amb tots els nens i nenes de la nostra escola i en una gran varietat d’activitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *