El cavall de Troia de l’Auditori

Cavall de fusta de l’Auditori, Barcelona

Des de mitjan 2012 al bell mig de la llanterna de l’Auditori de Barcelona, entre les dues sales de concerts i el Museu de la Música, hi ha un cavall de fusta ben gran amb unes formes tan sinuoses que qualsevol diria que s’hagi de posar a galopar. Per dins, però, és buit, per aquest fet fa de caixa de ressonància. D’aquesta manera el cavall esdevé un bon instrument de percussió ja que cada fusta sona diferent. A partir de tires de fusta de caixes de cava el va crear no Ulisses sinó l’escultora argentina María Helguera, que fa més de trenta anys que viu a Barcelona.

Tanmateix, si és buit per dins és perquè es van inspirar en el famós cavall de la ciutat de Troia, un animal immens també de fusta que van fer servir els grecs per amagar-s’hi dins, fer veure que giraven cua cap a casa després de deu anys de guerra i entrar a la ciutat fortificada dels troians, on hi havia la bella Hèlena, raptada per Paris, motiu de la picabaralla entre grecs i troians.

Aquí hi ha un vídeo (4’31″) amb l’arribada del cavall a Barcelona on es pot veure com, a més de ser un cavall que es vol omplir la panxa de desitjos i somnis, és un cavall sonor:

[youtube]http://youtu.be/uiiJ9CbYr5w[/youtube]

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *