La Font de Neptú de la Plaça de la Mercè

CAM00014

Font de Neptú, plaça de la Mercè. Fotografia gentilesa de Bàrbara Pastor

Gràcies a Bàrbara Pastor, professora de clàssiques que ens va visitar al nostre centre i també va accedir a ser entrevistada pels companys de classe a Cada passa amb referents clàssics, he conegut la font de Neptú de la Plaça de la Mercè de Barcelona.

La plaça de la Mercè deu el seu nom a la basílica de la Mare de Déu de la Mercè, construïda per l’arquitecte Josep Mas el 1775. La plaça es troba molt a prop del passeig Colom i de la Rambla. És una  plaça rectangular presidida en un extrem per la façana de la basílica de la Mercè i a l’altre per la Font de Neptú coronada pel déu del mar assegut amb el trident a la mà dreta.

La font de Neptú és obra d’Adrià Ferran i de Celdoni Guixà. El 1826 va ser inaugurada al port de Barcelona i després de passar per la muntanya de Montjuïc, el 1983  es va instal·lar, quan es va inaugurar la nova plaça de la Mercè,  en l’emplaçament actual.

Detall de la Font de Neptú. Fotografia de Mark Kreuz a Panoramio

Aquest article s'ha publicat dins de Déus, Fonts, General i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a La Font de Neptú de la Plaça de la Mercè

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *