Hèrcules a la Plaça Catalunya

Entre les escultures de la Plaça de Catalunya de Barcelona, en podem trobar una dedicada al seu mític fundador: Hèrcules. Hèrcules es va unir els Argonautes en la recerca del Velló d’Or. Durant el trajecte en una tempesta, es van dispersar les naus i una d’elles, la novena, va arribar a les costes de Catalunya. Els tripulants de l’embarcació i el mateix Hèrcules van considerar que aquell lloc era bo per fundar una nova ciutat, que la van anomenar “Barca Nona” en honor a l’embarcació i d’aquest deriva a l’actual Barcelona.

Aquesta escultura és de Vicenç Navarro.

Aquest article s'ha publicat dins de General, Hèrcules, Herois i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *