Enric Casasses, 52è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

El poeta Enric Casasses (Barcelona, 1951) és el nou Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, guardó que atorga per ÒMNIUM CULTURAL  des de 1969.  El premi es dona a una persona per la seva obra literària o científica en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual que ha contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans.

L’acte de  lliurament del premi (de 20.000 euros) i el guardó fet per Ernest Altés se celebrarà el 8 de juny.

Casasses és un dels més interessants innovadors de la creació poètica dels últims anys. Compta amb una producció heterogènia i extensa, en la qual ha adaptar influències literàries tan dispars com la poesia medieval i el vers lliure. També experimenta  amb formes inventades. Considerem transgressora la seva obra amb la qual ha contribuït a renovar i a enriquir el panorama de la lírica catalana contemporània; cal destacar els seus espectaculars recitals com una forma de viure la poesia més enllà del llibre. Ha escrit també assaig, narrativa i teatre, ha participat en obres de teatre i d’altres accions culturals  i ha traduït obres de diverses llengües.

Entre d’altres premis, l’any 2012 fou guardonat amb el Premi Nacional de Literatura, concedit per la Generalitat de Catalunya.

Llegim un breu i bonic poema d’amor al seu recull EL NUS LA FLOR (2018):

                               COM MÉS M’ESTRENYS, MÉS M’EIXAMPLO
 

Aquest article ha estat publicat en Literatura. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari