Premis Martí Gasull de Plataforma per la Llengua

Resultat d'imatges de Plaraforma per la llenguaPlataforma per la Llengua   és una organització no governamental que treballa des de fa 25 anys per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social i està avalada per un consell consultiu constituït per diferents intel·lectuals de tots els camps. El seu actual president és el cirurgià Òscar Escuder.

 

Aquest dilluns s’ha celebrat l’acte de lliurament  del VI Premi Martí Gasull i Roig ( activista per la llengua catalana, un dels fundadors de la Plataforma  el 1993, i el principal impulsor d’aquesta organització que va morit el 2012 ) Els premis “Martí Gasull i Roig a l’exemplaritat en defensa de la llengua” tenen per objectiu fer que l’exemple de la tasca de Martí Gasull i Roig serveixi per inspirar, i també reconèixer, a totes aquelles persones i entitats que treballen a favor de la llengua catalana.

En la seva sisena edició el guanyador   ha estat la cooperativa Som Energia. Els finalistes han estat el grup de rap electrònic feminista valencià Pupil·les (primer) i  la Casa Amaziga de Catalunya ( segon)

Maria del Mar Bonet ha rebut  el Premi Especial del Jurat com a reconeixement als seus més de 50 anys de trajectòria i com agraïment a la seva tasca de “pont cultural” entre els territoris de parla catalana.

 

 

 

 

Aquest article ha estat publicat en Llengua. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari