Creixen un 4% els inscrits als exàmens oficials de català

Segons ha informat aquest dimecres la Conselleria de Cultura de la Generalitat en un comunicat, el nombre d’inscrits als exàmens oficials per obtenir una certificació de català ha crescut aquest any un 4,45%, i ha aconseguit les 4.652 persones. Aquests exàmens van tenir lloc entre el 5 de maig i el 16 de juny a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa, Figueres, Granollers, Igualada, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. Fora de Catalunya, també es van fer proves a Fraga i a Perpinyà. L’augment s’ha registrat en tots els certificats, llevat del nivell intermedi (B2) que ha disminuït lleugerament. Així, la inscripció del nivell bàsic (A2) ha estat la que més ha crescut, prop d’un 32%, i la del nivell de suficiència (C1), gairebé un 6%: s’hi han inscrit 1.970 persones i continua essent el certificat amb més demanda. En el nivell superior (C2) l’augment ha estat del 3% i en el nivell elemental (B1), d’un 2%.

Gairebé el 62% de les persones que s’han presentat a les proves les han aprovat i han obtingut el certificat corresponent.

La Direcció General de Política Lingüística avalua els coneixements de llengua catalana d’acord amb els estàndards d’avaluació de llengües dels organismes europeus, i els nivells de competència que certifica es corresponen amb els del Marc europeu comú de referència del Consell d’Europa, instrument de consens i garant de qualitat en els processos d’ensenyament i aprenentatge arreu d’Europa.

Aquest article ha estat publicat en Llengua. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari