Canvis que proposa l’Institut d’Estudis Catalans en l’ortografia

El ple de l’Institut d’Estudis Catalans va aprovar ahir la Gramàtica de la llengua catalana que arribarà a les llibreries el  23 de novembre.  La seva redacció  va implicar la conveniència de revisar l’ ortografia de la llengua catalana que també va ser presentada ahir i serà ratificada el 17 de novembre per ser publicada a principis de 2017. Un dels canvis més significatius és la reducció de la llista de paraules amb accent diacrític. De 150 a només 14 monosíl·labs: bé/be, déu/deu, és/es, mà/ma, més/mes, món/mon, pèl/pel, què/que, sé/se, sí/si, són/son, té/te, ús/us i vós/ vos. Especialment aquesta supressió de 137 diacrítics ha ocasionat molta polèmica, per la qual cosa la institució ha publicat 4 dies després els arguments que han motivat el canvi.

03/10/2016

Sobre la simplificació dels accents diacrítics en la proposta d’Ortografia de la llengua catalana 

L’aplicació, un cop el Ple de l’IEC hagi ratificat els canvis, es farà al llarg d’un període de cinc anys.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari