L’institut dedica enguany aquesta jornada a la literatura de l’exili com a homenatge i lligam amb tots els refugiats sirians que han hagut de fugir del seu país a causa de la guerra. Llegirem poemes que ens mostren els sentiments d’aquells que s’han vist obligats a allunyar-se de la seva terra: l’enyorança, les dificultats d’adaptació, la tristor pel record i l’enyorança, l’esperança de trobar una vida millor… També alguns alumnes han escrit poemes o històries a l’entorn d’aquestes temàtiques, alguns del quals rebran els premis que els departaments de llengües atorguem. Us desitjo un bon Sant Jordi.
L’INSTITUT BELLVITGE AMB ELS REFUGIATS SIRIANS (powerpoint )
I una bona notícia per al català : La lectura de llibres en català segueix creixent. El 87% dels lectors llegeix en alguna ocasió en llengua catalana, però només és la llengua habitual per al 26% ( enfront del 71% de lectors per als quals la llengua més habitual és el castellà).
Aquestes dades les proporciona un estudi sobre hàbits de lectura i compra de llibres a Catalunya presentat avui pel conseller de Cultura Santi Vila en companyia dels presidents dels gremis el d’editors i llibreters, Antoni Daura i Patrici Ticsis.
Podeu llegir l’article de El Periodico ( 19 d’abril) on es comenten àmpliament totes les dades de l’estudi.