Un any més, Sant Jordi

MuralL’institut dedica enguany aquesta jornada a la literatura de l’exili com a homenatge i lligam amb tots els refugiats sirians que han hagut de fugir del seu país a causa de la guerra. Llegirem poemes que ens mostren  els sentiments d’aquells que s’han vist  obligats a allunyar-se de la seva terra: l’enyorança, les dificultats d’adaptació, la tristor pel  record i l’enyorança, l’esperança de trobar una vida millor…  També alguns alumnes han escrit poemes o històries a l’entorn d’aquestes temàtiques,   alguns del quals rebran els premis que els departaments de llengües atorguem.  Us desitjo un bon Sant Jordi.  

L’INSTITUT BELLVITGE AMB ELS REFUGIATS SIRIANS (powerpoint )

I una bona notícia per al català : La lectura dllibrese llibres en català  segueix creixent. El 87% dels lectors llegeix  en alguna ocasió en llengua catalana,  però només és la llengua habitual per al 26%  ( enfront del 71% de lectors per als quals la llengua més habitual és el castellà).

Aquestes dades les proporciona un estudi sobre hàbits de lectura i compra de llibres a Catalunya presentat avui pel conseller de Cultura Santi  Vila en companyia dels presidents dels gremis el d’editors i llibreters, Antoni Daura i Patrici Ticsis.

Podeu llegir l’article de El Periodico ( 19 d’abril) on es comenten àmpliament totes les dades de l’estudi.

rosa        PER SANT JORDI,  

UN LLIBRE I UNA ROSA.               llibre

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari