A la sentència el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) rebutja que la llengua de comunicació entre el personal hagi de ser la catalana en les reunions de treball i que totes les converses s’hagin d’iniciar en aquest idioma. També acorda anul·lar l’article que estableix que “la llengua de comunicació entre el personal ha de ser la catalana, tant presencialment com per telèfon, en la megafonia, en les reunions de treball, etc, especialment davant terceres persones: usuaris i els seus familiars, i personal sanitari o laboral extern”.
Es tracta d’una sentència ferma en no haver estat recorreguda per la Generalitat i el seu origen va ser una demanda interposada per un dels professionals sanitaris de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona.
Fonts del Govern català han relativitzat les conseqüències d’aquesta sentència perquè es tracta d’un document de “recomanacions” als funcionaris. En canvi Impuls Ciutadà, associació que ha assessorat el demandant, ha valorat positivament el contingut de la sentència i ha lamentat que l’actuació de la Generalitat obligui els ciutadans “a reclamar el que és obvi: la llibertat d’elecció de llengua en les relacions amb les administracions públiques”. (Impuls ciutadà és un lobby no nacionalista creat pel diputat al Parlament José Domingo ex de C’s )