Marea verda contra el TIL a les illes

Manifestacio-Bauza-Palma-EMarea verda

Manifestació històrica en defensa de la llengua i l’educació a les Illes

Més de 80.000 persones s’han manifestat pel centre de Palma, segons la Societat Balear de Matemàtiques. El manifest en defensa del català com a llengua vehicular i la negativa a la implantació del TIL per decret s’ha hagut de llegir 39 cops. La pancarta que encapçala la protesta diu: “Contra la imposició, defensem l’educació”. Un total de 110 persones, la majoria docents i alumnes, formen part del servei de seguretat de la manifestació. La Delegació del govern espanyol eleva la xifra que havia donat de 50.000 participants a 70.000, en una segona estimació.

A banda de la de Palma, també s’han convocat protestes a la mateixa hora a Menorca, Eivissa i Formentera, així com a Barcelona. A Maó, segons la guardia urbana s’han aplegat unes 10 mil persones.

La comunitat educativa en bloc s’ha oposat al pla de Bauzá perquè considera que s’aplica a la seva esquena, en contra de l’escola en català, de manera precipitada, i sense els mitjans materials i humans necessaris. A la implantació d’aquest decret s’hi sumen les retallades que ha patit l’ensenyament públic i que n’afecten la qualitat.

Ara, Diario de Mallorca, El Periodico,

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari