II Jornada sobre Llengua i Societat als Territoris de Parla Catalana

llengua i societatEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va reivindicar ahir la creació d’“eines d’estat” per aconseguir que la llengua catalana rebi el reconeixement internacional que li pertoca i es pugui considerar normalitzada definitivament. Ho va reclamar a la Franja, en una conferència feta en el marc de la segona jornada sobre Llengua i Societat als Territoris de Parla Catalana celebrada a Calaceit (Matarranya), en la qual va vindicar i va agrair els esforços fets des de la societat civil en defensa del català i d’una comunitat lingüística “que ha aconseguit el petit miracle d’arribar fins aquí”. “La història del català  és avui, malgrat tot, la història d’un gran èxit col·lectiu. Tot i les coses que les lleis tracten d’embolicar a la Franja, tot i les dificultats de la comunitat educativa a les Illes, tot i les traves que l’estat tracta d’imposar permanentment a la immersió a Catalunya.” Mascarell considera que el principal problema del català no és lingüístic, sinó polític, i per això va subratllar la necessitat de tenir un estat propi. ( Avui, 22 setembre)

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari