Nova convocatòria de la Mostra de Fotofilosofia Dia de la Filosofia 2008

Per celebrar la Jornada Mundial de la Filosofia (UNESCO) de 2008  es convoca per segona vegada la Mostra de fotofilosofia. Es tracta de promocionar el pensament filosòfic a secundària tot aprofitant la creativitat de l’alumnat i d’altra banda, cercar noves formes de col.laboració entre els seminaris de Filosofia dels IES. L’objectiu és aplegar  “espurnes de pensament” fetes per alumnes de secundària expressades en una fotografia digital acompanyada d’un títol en forma de pregunta vinculada a la filosofia. (Vegeu exemples a  http://blocs.xtec.cat/filoconvocatoria/)

Calendari

15 de setembre -30 d’octubre:

Cada professor o professora crea un bloc dels de la xtec http://blocs.xtec.cat/ o blogger. El bloc es diu filo+nomdelinstitut. Es poden aprofitar els de l’any passat. Es van afegint enllaços amb els altres centres participants.
S’inscriu el centre al formulari del Seminari Virtual de Filosofia http://www.infofilosofia.info/filosofia (menú esquerre “Incripció fotofilosofia”)
Les fotografies es van postejant: en el títol la frase i dins el post la fotografia i al peu al marge dret “Feta per+alias”. Un post per fotografia. Vegeu qüestions tècniques a  http://blocs.xtec.cat/filoconvocatoria/ categoria “instruccions” especialment aquesta. A efectes de classificació posterior, convé afegir-hi les categories (grans temes: natura-cultura, Nietzshe, antropologia, metafísica, drets humans …). Si es vol, es poden fer comentaris tot practicant la netiqueta

1-5 de novembre:

Cada centre selecciona 5-10 fotografies (aproximadament un 10% de les presentades) amb el sistema que decideixi: Selecció d’un jurat, votació entre l’alumnat, etc. Poden donar-se premis intrenament. Es comunica la llista dels noms de l’alumnat guanyador, curs i centre al Seminari Virtual.

Dimecres 19 de novembre:

Es fa un acte solemne en defensa de la filosofia a l’Ateneu de Barcelona a la tarda (a confirmar lloc i hora). Assisteixen els i les alumnes premiats de cada centre i famílies i se’ls lliuren els guardons. Un especialista comentarà una selecció de les premiades.La resta del curs es pot aprofitar la xarxa de blogs per treballar i il·lustrar els temes, obrir noves convocatòries del centre enfocades a una temàtica, etc.

Normativa:

1.      La Mostra virtual de fotografia filosòfica forma part d’una activitat adreçada a estudiants de filosofia de secundària.

2.      Cada centre pot postejar tantes fotografies com alumnes cursin les matèries de filosofia.

3.      Cada fotografia ha d’anar acompanyada d’un text breu i signada amb pseudònim.

4.      El format de les fotografies ha de ser JPEG.

5.      El pes del fitxer d’una fotografia no pot ser superior a 600 kb.

6.      Cal que cada participant disposi del dret d’ús de la fotografia que acompanya al text

7.      Les fotografies seleccionades podran ser publicades en altres mitjans en els que es faci referència a la Mostra virtual de fotofilosofia. Es sotmeten a llicència Creative commons de reconeixement, ús no comercial i sense modificació.

8.      Cada professor o professora disposarà de la llista dels noms de l’alumnat, la d’àlies i l’autorització signada per a l’ús de la fotografia. La comunicació entre els organitzadors es farà a través de Filolist.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *