Les tradicions catalanes a 5è: descobrint la cuina i els seus protagonistes

Durant les primeres setmanes de curs, els alumnes de 5è A i 5è B de l’Escola Bages hem començat a treballar el tema general d’aquest any: les tradicions catalanes. A cicle superior (5è i 6è) hem decidit centrar-nos en un aspecte que ens agrada molt i que forma part de la nostra cultura: la cuina catalana.

Per iniciar el projecte, primer vam parlar a classe sobre què significa la cuina catalana i quins plats, productes i costums la fan especial. Després, vam demanar a cada alumne que busqués informació a casa: llibres, revistes, pàgines web o, fins i tot, que preguntés a familiars. L’objectiu era conèixer cuiners i cuineres catalans actuals que treballen a Catalunya i que són un referent en el món de la gastronomia.

El resultat va ser sorprenent: tant a 5è A com a 5è B van aparèixer molts noms i tots molt interessants. Després d’unes votacions molt ajustades, aquests van ser els resultats:

  • 5è A: els noms més votats van ser la Gessamí Caramés i els germans Roca. Finalment, la guanyadora va ser Gessamí Caramés.
  • 5è B: els més votats van ser en Jordi Cruz, la Carme Ruscalleda i els germans Roca. La guanyadora en aquest cas va ser Carme Ruscalleda.

Ha estat una activitat molt engrescadora que ens ha ajudat a descobrir que la cuina catalana no només són plats i receptes, sinó també les persones que, amb talent i passió, mantenen viva aquesta tradició i la fan conèixer arreu del món.

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.