STEPHEN HAWKING

El passat dia 14/3/18 ens va deixar l’astrofísic Stephen Hawking i hem volgut fer un petit homenatge per agrair i recordar totes les tasques que va fer en l’estudi de l’univers. Va aportar informació molt interessant i conceptes nous sobre els forats negres, la física quàntica, la relativitat,…
Hem de valorar que, tot i que tenia una enfermetat degenerativa anomenada escleròsi , es va esforçar molt en fer investigacions sobre la ciència.
Va escriure molts llibres i va explicar molt bé moltes coses interessants de l’univers.

Recordant Stephen Hawking

Mural

Publicat dins de General | Comentaris tancats a STEPHEN HAWKING

SORTIDA AL MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYA

El 14 de febrer els alumnes de 5è vam anar a Barcelona per visitar el Museu d’Història de Catalunya. A través de la vida quotidiana i dels habitatges, vam aprendre tota la història, des de la prehistòria fins a l’edat contemporània. Vam representar totes les edats tot vestint-nos d’època. Després, vam anar a dibuixar l’estàtua de Colom, els Miraestels (petites escultures que hi ha a damunt del mar) i altres elements de l’entorn.

Ens ho vam passar molt bé!

Publicat dins de General | Comentaris tancats a SORTIDA AL MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYA

CREIXEMENT DE BULBS DE JACINTS

Per poder observar, estudiar i analitzar el creixement d’uns jacints, hem posat uns bulbs en uns recipients de vidre amb aigua i així podrem observar tant el creixement de les arrels, perquè és transparent, com la tija i les flors. I també els tropismes, que són els moviments que fan alguns órgans de les plantes davant alguns estímuls, com apropar-se a la llum…
Una vegada a la setmana prenem la mida de la tija, amb centímetres i mil.límetres, primer fem una graella i al final farem una gràfica per veure la seva evolució.
El resultat és extraordinari, tot ha quedat molt bé, la classe té unes flors molt boniques i fan molt bona olor!

bulbs de jacint

Examinem les parts

Mesurem amb el regle

Publicat dins de General | Comentaris tancats a CREIXEMENT DE BULBS DE JACINTS

FEM GRÀFIQUES!

Aquest trimestre hem començat a fer un recull de la temperatura cada dia, del dilluns a divendres a les 9h del matí, i farem una gràfica lineal.
El proper mes de febrer prendrem la temperatura dues vegades al dia, primer a les 9h del matí i després a les 3h de la tarda i construirem un gràfic de barres comparatiu.

Primer observem la temperatura i a després anotem les temperatures a les graelles

Publicat dins de General | Comentaris tancats a FEM GRÀFIQUES!

CLASSIFICACIÓ DELS ANIMALS

Els alumnes de 5èA i 5èB hem estudiat els éssers vius. Hem fet un mural gegant sobre la majoria d’espècies animals: mamífers, rèptils, amfibis, mol.luscos, aràcnids… Ens ho hem treballat molt!
Entre tots els alumnes ens hem repartit diferents espècies d’animals, hem buscat informació i hem portat fotos o dibuixos. Hem explicat les seves característiques principals i hem après moltes coses com la reproducció de les estrelles de mar, que els coralls són del regne animal…
La veritat ens ha agradat molt de fer aquest treball i el mural ens ha quedat molt bé!

?

?


?

?


?


?

Publicat dins de TREBALL MEDI | Comentaris tancats a CLASSIFICACIÓ DELS ANIMALS

ELS PLANETES

Aquest any a l’assignatura de C. del Medi en el tema dels planetes, hem fet uns tríptics del Sistema Solar.
És com un acordió i en cada pàgina hi ha un dibuix de cada planeta amb la seva definició i característiques principals.
Ens va agradar de fer-ho perquè a més de pintar, vam enganxar purpurina i goma-eva daurada i platejada per fer el sol i la lluna. També hi havia una finestreta que es podia obrir i tancar, per fer els diferents períodes de la lluna.

?

?

?

Publicat dins de General | Comentaris tancats a ELS PLANETES

Regals de Reis

Els nens de 5è estem contents perquè el primer dia de classe després de les vacances de Nadal hem obert els regals que ens han dut els Reis. Ens han portat llibres, cartes, jocs de construccions...Publicat dins de General | Comentaris tancats a Regals de Reis

Sortida a Cardona

La setmana passada vam visitar la muntanya de sal de Cardona i el seu castell. Va ser molt interessant i vam poder conèixer una mica més la història de Cardona, les seves mines i la importància de la sal al llarg de la història.
Si cliqueu a la foto podreu veure més imatges.

Muntanya de sal(7)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SORTIDA ALS ESTUDIS DE TV3

Avui els alumnes de 5è hem anat a visitar els estudis de TV3 a Sant Joan Despí. Ens han explicat que la primera emissió que van fer va ser a l’any 1983 i que des de llavors els estudis no han parat de créixer. A més, hem pogut veure el plató dels informatius, una sala de control d’esports, el plató de l'”Oh Happy  Day” i del programa “Divendres”. Després hem anat a dinar al Parc Torreblanca i com que els temps ens ha acompanyat ens hem divertit jugant i visitant el parc.

Si cliqueu a la imatge podreu veure més fotos de la sortida!

fgdfgd

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CANTÀNIA 2017

Resultat d'imatges de cantania la nitJa fa uns dies que hem començat a preparar la Cantània d’aquest curs i tenim molta feina. Per tal que pugueu anar treballant des de casa ja podeu accedir a els vídeos i enllaços de les cançons i les coreografies a la pestanya Cantània.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari