SETMANA CULTURAL I SANT JORDI

La setmana del 16 al 20 d’abril vam fer la Setmana Cultural a l’escola. Aquest any dedicada a “Manresa, Capital de la Cultura Catalana 2018”. Per aquest motiu durant tota la setmana hem realitzat diferents activitats, una sortida per Manresa, una visita de Xàldiga, un taller de vitralls…

RUTA PER MANRESA – LA SEU

El divendres 27 d’abril els alumnes de 5è vam realitzar una ruta per la ciutat de Manresa per conèixer els carrers, edificis i monuments més emblemàtics. Vam anar al Casino, la casa de ca la Buresa, el Quiosc de l’Arpa i el Pont Vell. Finalment, vam fer la visita guiada a la basílica de La Seu que és l’edifici més característic del gòtic manresà.

 

XÀLDIGA

Xàldiga Taller de Festes és l’entitat organitzadora del Correfoc de Manresa i altres actes com el Correaigua. És per aquest motiu que vàrem demanar si podrien venir a la nostra escola a fer-nos una explicació sobre el seu funcionament i mostrar-nos la part més principal de les festes populars de caire tradicional i participatiu que se celebren a Manresa.

Van venir dues mares de l’escola i ens van passar un projecció fent tota mena d’explicacions i també ens van ensenyar vestits i màscares molt xules i interessants.

 

VITRALLS

Aprofitant la visita a la Basílica de la Seu, després de veure la impressionant rosassa situada a la façana principal i els vitralls a les capelles laterals, ens vam inspirar per elaborar  els nostres propis vitralls basats amb una tècnica de mosaic de colors amb paper de cel·lofana. I ho vam aprofitar per decorar la classe!

 

RACÓ D’HISTÒRIA

També hem muntat un racó amb tots els murals que hem fet amb lapbooks sobre diferents èpoques històriques, que inclou la prehistòria i l’edat antiga.

Ha estat molt divertit fer-ho per projectes i treball en equip i ho hem exposat oralment als companys i més tard també ho han pogut veure els pares, el dia de portes obertes.

En el portal gran que hem muntat hi ha il.lustracions i explicacions sobre història, edifícis, tradicions… de Manresa.

 

SANT JORDI

Aquest any hem fet conjuntament amb tots els nens de l’escola un drac molt gran, cada classe ha decorat una capsa de cartró de forma divertida i hem creat un drac llarguíssim.

En especial als alumnes de cinquè ens ha agradat participar fent ballar els gegants el Xar i la Pandi, els caps grossos d’avis, el llop i el bomber. Ho han pogut veure tots els alumnes i els pares perquè a la tarda era de portes obertes.

Ha estat una experiència molt emocionant!

També, per petits grups o individualment, hem elaborat una poesia en relació a Sant Jordi, l’amistat, la primavera, … i hem fet un mural. Tothom ha fet uns poemes molt bonics i creatius.

A més, dos grups han recitat el poema per la celebració de Sant Jordi. Els alumnes ho han preparat amb molta il·lusió i ho han fet fantàstic.

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PERSONES IGUALS!

La classe de 5è A i B vam celebrar el Dia de la dona i vam fer un mural. Tothom va fer uns dibuixos molt xulos, nenes i noies valentes, n’hi ha jugant a futbol i d’altres.

Volíem lluitar per la igualtat de gènere. Tothom és igual, sigui com sigui, faci el que faci, tingui el color de pell que tingui…

Tots i totes tenim dret a fer coses i ningú ens ho pot impedir.

Us deixem un enllaç on podeu escoltar la cançó.

Publicat dins de General | Comentaris tancats a PERSONES IGUALS!

XERRADA DELS MOSSOS

El dia 10 d’abril van venir els mossos a fer-nos una xerrada, es van presentar, i es deien Miquel i Núria.

Ens van explicar les precaucions que necessitem per navegar per internet.

Ens van dir que no hem de parlar amb persones desconegudes. I també quan fem els shelfies, vídeos… hem de tenir molta cura en les imatges i no hem d’insultar en els comentaris. També hem de fer el nostre compte privat i si ens insulten no hem de contestar mai, bloquejar i n0 esborrar les dades per tenir proves.

També ens van fer unes preguntes, si teníem instagram, mòbil, tablet, hangouts, musicaly, whatssap, twiter… I si ens insultàven havíem de demanar ajuda. I no hem de fer fotos dins de casa perquè poden veure coses que valen diners .

Ens van dir que un youtuber gastava bromes dolentes a la gent i el van condemnar  a pagar 2.800 € i es diu RESET.

Ens van donar molts bons consells i ens va agradar molts la xerrada!

Publicat dins de General | Comentaris tancats a XERRADA DELS MOSSOS

STEPHEN HAWKING

El passat dia 14/3/18 ens va deixar l’astrofísic Stephen Hawking i hem volgut fer un petit homenatge per agrair i recordar totes les tasques que va fer en l’estudi de l’univers. Va aportar informació molt interessant i conceptes nous sobre els forats negres, la física quàntica, la relativitat,…
Hem de valorar que, tot i que tenia una enfermetat degenerativa anomenada escleròsi , es va esforçar molt en fer investigacions sobre la ciència.
Va escriure molts llibres i va explicar molt bé moltes coses interessants de l’univers.

Recordant Stephen Hawking

Mural

Publicat dins de General | Comentaris tancats a STEPHEN HAWKING

SORTIDA AL MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYA

El 14 de febrer els alumnes de 5è vam anar a Barcelona per visitar el Museu d’Història de Catalunya. A través de la vida quotidiana i dels habitatges, vam aprendre tota la història, des de la prehistòria fins a l’edat contemporània. Vam representar totes les edats tot vestint-nos d’època. Després, vam anar a dibuixar l’estàtua de Colom, els Miraestels (petites escultures que hi ha a damunt del mar) i altres elements de l’entorn.

Ens ho vam passar molt bé!

Publicat dins de General | Comentaris tancats a SORTIDA AL MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYA

CREIXEMENT DE BULBS DE JACINTS

Per poder observar, estudiar i analitzar el creixement d’uns jacints, hem posat uns bulbs en uns recipients de vidre amb aigua i així podrem observar tant el creixement de les arrels, perquè és transparent, com la tija i les flors. I també els tropismes, que són els moviments que fan alguns órgans de les plantes davant alguns estímuls, com apropar-se a la llum…
Una vegada a la setmana prenem la mida de la tija, amb centímetres i mil.límetres, primer fem una graella i al final farem una gràfica per veure la seva evolució.
El resultat és extraordinari, tot ha quedat molt bé, la classe té unes flors molt boniques i fan molt bona olor!

bulbs de jacint

Examinem les parts

Mesurem amb el regle

Publicat dins de General | Comentaris tancats a CREIXEMENT DE BULBS DE JACINTS

FEM GRÀFIQUES!

Aquest trimestre hem començat a fer un recull de la temperatura cada dia, del dilluns a divendres a les 9h del matí, i farem una gràfica lineal.
El proper mes de febrer prendrem la temperatura dues vegades al dia, primer a les 9h del matí i després a les 3h de la tarda i construirem un gràfic de barres comparatiu.

Primer observem la temperatura i a després anotem les temperatures a les graelles

Publicat dins de General | Comentaris tancats a FEM GRÀFIQUES!

CLASSIFICACIÓ DELS ANIMALS

Els alumnes de 5èA i 5èB hem estudiat els éssers vius. Hem fet un mural gegant sobre la majoria d’espècies animals: mamífers, rèptils, amfibis, mol.luscos, aràcnids… Ens ho hem treballat molt!
Entre tots els alumnes ens hem repartit diferents espècies d’animals, hem buscat informació i hem portat fotos o dibuixos. Hem explicat les seves característiques principals i hem après moltes coses com la reproducció de les estrelles de mar, que els coralls són del regne animal…
La veritat ens ha agradat molt de fer aquest treball i el mural ens ha quedat molt bé!

?

?


?

?


?


?

Publicat dins de TREBALL MEDI | Comentaris tancats a CLASSIFICACIÓ DELS ANIMALS

ELS PLANETES

Aquest any a l’assignatura de C. del Medi en el tema dels planetes, hem fet uns tríptics del Sistema Solar.
És com un acordió i en cada pàgina hi ha un dibuix de cada planeta amb la seva definició i característiques principals.
Ens va agradar de fer-ho perquè a més de pintar, vam enganxar purpurina i goma-eva daurada i platejada per fer el sol i la lluna. També hi havia una finestreta que es podia obrir i tancar, per fer els diferents períodes de la lluna.

?

?

?

Publicat dins de General | Comentaris tancats a ELS PLANETES

Regals de Reis

Els nens de 5è estem contents perquè el primer dia de classe després de les vacances de Nadal hem obert els regals que ens han dut els Reis. Ens han portat llibres, cartes, jocs de construccions...Publicat dins de General | Comentaris tancats a Regals de Reis