DIA DE LA PAU

Què és el Dia Escolar de la No violència i la Pau?

Cada 30 de gener, en commemoració de l’assassinat de Mohandas Gandhi, el Dia de la Pau es celebra a les escoles de tot el món.

A les escoles es treballa la cultura de la pau que són tots els valors i actituds que reflecteixen el respecte per la vida, la dignitat humana i els drets humans, el rebuig de la violència en totes les seves formes i el compromís als principis de llibertat, justícia, solidaritat i tolerància. forma creativa i no violenta.

Com hem treballat aquests valors a la nostra escola?

A l’escola Sant Agustí de Riba-roja hem volgut treballar el Dia de la Pau de la següent manera:

A Cicle Inicial hem mirat el conte El senyor guerra i la senyora Pau:

«Dupond i Dupont, Batman i Robin, la Seca i la Meca, el pa amb xocolata, les gambes amb nata. El món està ple de parelles inesperades. I aquesta és la història d’una de ben estranya: la del senyor Guerra i la senyora Pau.»

 

A Cicle Mitjà hem treballat el conte L’homenet de paper:

«Era un matí de primavera i una nena jugava a la seva habitació. Va jugar amb un tren, amb una pilota, amb un trencaclosques… però aviat es va avorrir. Després va començar a jugar amb un diari, va fer un barret de paper i …»

Després de llegir aquest conte, nosaltres també hem fet el nostre home de paper gegant i li hem escrit a sobre paraules boniques i dibuixos de coses alegres.

A Cicle Superior hem escoltat el conte Sóc la Pau:

«Em dic Pau, tot i que el meu país està en guerra. (…)»

A partir de la lectura d’aquest conte hem reflexionat què és per a nosaltres la pau i ho hem plasmat en aquest colom amb totes les nostres mans on cadascú ha escrit la seva definició de pau.

Quant a Olga

Què fem a la biblioteca
Aquest article ha estat publicat en Contes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *