LO CABÀS VIATGER

Per preparar l’activitat “Lo cabàs viatger de la Ribera”, vam muntar un racó dedicat a la lectura fora de la biblioteca de l’escola. El vam posar als passadissos, on tothom al passar el pugués veure cada dia. Vam animar als nens i nenes i també als mestres per a què ens ensenyessin el racó de lectura preferit de casa seva. Aviat van començar a arribar fotos que anem penjant en un mural.

A sota del mural es van col·locar tres capses, una per a cada cicle. Al costat plecs de papers i sobrets de colors, per a què cadascú els anés agafant per recomanar a nens d’altres biblioteques de la Ribera, llibres que ja havien llegit o que estaven llegint en aquell moment. Els sobrets de les recomanacions els vam enganxar dins dels llibres.

Ara aquest racó el continuem utilitzant per fer recomanacions entre els nens de la nostra escola. També hi ha l’opció de fer les recomanacions a través del mur penjat en aquest bloc.

Mentrestant, estem esperant amb molta il·lusió, que aviat ens arribi “LO CABÀS VIATGER” a la nostra escola.

CLIQUEU en aquest enllaç per veure la guia dels llibres de la nostra biblioteca que volem compartir amb els nens i nenes de les altres escoles.

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/epergam/web/infoGuiaweb.jsp?id=21711&idBiblio=2585&titolGuia=Lo%20cab%C3%A0s%20viatger

JA HA ARRIBAT “LO CABÀS VIATGER”

curs: 2012-2013

El dimecres dia 17 d’abril va arribar una carta a la nostra escola. Ens la enviava la cartera del cabàs dins d’un sobre molt gran. La carta deia que aviat, aquest mes d’abril, el rebríem. La vam anar passant per totes les classes i els més petits van sospitar que potser havia arribat juntament amb la carta i, que possiblement ja el teníem a la nostra biblioteca.

Quina sorpresa!!! “LO CABÀS” ja havia arribat!

Per cursos vam anar entrant a la biblioteca on vam escoltar la presentació de tot el que portava el cabàs: els llibres amb les seves recomanacions, els drets del lector, el quadern de ruta, els punts de llibre…

Ara, durant tot un mes podrem anar a la biblioteca a mirar-lo bé i llegir els llibres tranquil·lament.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 LLEGINT LLIBRES DEL CABÀS

HA TORNAT EL CABÀS   curs:2013-2014

UN ALTRE CABÀS curs: 2014-2015

EL CABÀS A INFANTIL

EL CABÀS A C. MITJÀ

 Miradas.doc by Olga Casals Rodes

       EL CABÀS A C. SUPERIOR

      

HA ARRIBAT EL QUART CABÀS 

curs: 2015-2016

Tots els cicles hem llegit llibres del cabàs a les estones de lectura per gaudir.
Els alumnes de C.M i de C.S hem fet un treball del llibre del cabàs: “SOPA DE CLAU“, treballant alhora el text instructiu i els valors.

HA ARRIBAT EL CINQUÈ CABÀS

curs: 2016-2017

Una vegada més, tots els cicles hem llegit els llibres del Cabàs Viatger a les estones de lectura per gaudir.

En especial ens ha agradat, l’àlbum il·lustrat “Una mare per a l’Owen”, recomanat per l’escola Enric Grau Fontseré de Flix. Ha captivat tot l’alumnat de Cicle Superior.

Hem fet un lapbook treballant aquestes temàtiques:-Animals salvatges: comparació dels sos animals / -Paisatge de la sabana africana / -Valors: solidaritat, ajuda als altres, família, amor, convivència, adopció (recull d’impressions) /-Inundacions, desgràcies, superació del dol / -Imatges reals i imatges del conte / -Les notícies publicades i els vídeos / -Ubicació al món (planisferi, mapa Àfrica, país, riu…) / -Treball matemàtic: km d’impacte del tsunami / Màscares africanes.

descarga220170221_201853

 Cliqueu aquí!

EL SISÈ CABÀS:

Com sempre que arriba el cabàs a la nostra escola, el deixem a la biblioteca i tots els cicles anem passant a llegir a les estones de lectura per gaudir.

El llibre més destacat del bibliocabàs, treballat a cicle inicial ha estat:
EL VAMPIRO DEBILUCHO
Autors: Rocio Antón, Lola Nuñez y Claudia Ranucci.
De l’editorial: Malos de cuento.
Un conte d’endevinalles amb pictogrames que ens ha animat a fer-ne un recull, junt amb els Mestres i famílies.

 

Una resposta a LO CABÀS VIATGER

  1. Retroenllaç: Biblioteques Escolars de la Ribera d’Ebre » La ruta del CABÀS VIATGER

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *