La conservació de l’entorn

El nostre món és molt més complex del que ens podríem imaginar. El planeta està format per un gran nombre d’ecosistemes terrestres i marins on viu una gran diversitat d’éssers vius. El seu equilibri, però, és molt delicat i cal mantenir-lo per no ocasionar pèrdues greus.tv3mediambient

D’uns cent anys ençà s’han destruït força hàbitats naturals com a conseqüència de les tales massives d’arbres, dels incendis forestals que cremen un gran nombre d’hectàrees, de la contaminació de l’aire i de les aigües dels rius i dels mars, i de les tones de deixalles que acumulem cada dia.

Totes aquestes actuacions han tingut diversos efectes, alguns tan negatius com l’escalfament del planeta i el debilitament de la capa d’ozó. La tala de boscos de les zones tropicals, la desertització dels sòls, les sequeres, la desaparició d’espècies salvatges són problemes que també ens afecten directament encara que sembla que passin lluny de nosaltres, ja que a les nostres societats es desenvolupen malalties relacionades amb les condicions del medi ambient.

Per tant, hem de prendre consciència que és molt important respectar el medi ambient. Cal que tinguem cura del nostre entorn per tal d’ajudar a conservar-lo.

Coneixement del medi (6è) Projecte planeta aigua (BAULA)

 

PENSEM I VALOREM

Aquesta vegada et toca a tu presentar-nos un vídeo que tingui relació amb el tema del text. Escull un dels vídeos del programa de TV3, “Medi ambient” i comenta’l en el bloc. Enganxa en el mateix comentari l’adreça del vídeo escollit.

  1. Ves a la pàgina de Tv3 “Medi Ambient” (tots els programes): http://www.tv3.cat/elmediambient/programes.htm
  2. Dels programes emesos (índex), escull un tema que tingui relació amb l’article: boscos, canvi climàtic, contaminació, espais naturals i territori…
  3. Dels vídeos proposats en el tema escollit, cerca un que t’agradi i que tingui relació amb l’article treballat i el visiones (duren uns 3 minuts).
  4. Posa un comentari al bloc sobre el vídeo i enganxa l’adreça per tal que els teus companys puguin veure’l.