Per què hem de reduir el consum d’energia?

L’energia és el motor del desenvolupament humà, però també la causa d’alguns greus problemes ambientals del planeta. Avui dia, el nostre model energètic es basa sobretot en l’ús de combustibles fòssils, com el peolicaetroli, el carbó i el gas, els quals produeixen uns residus que malmeten el medi ambient i, a més, tard o d’hora, s’exhauriran. D’aquest consum d’energia, se’n beneficia una minoria de la població mundial, mentre que la resta no en té accés.

Actualment, ningú no posa en dubte el canvi climàtic provocat per les activitats humanes, algunes de les quals generen l’efecte hivernacle. Davant d’aquesta situació, és necessari un canvi del model energètic que passa per reduir-ne el consum, millorar-ne l’eficiència i substituir les fonts d’energia convencionals per altres que siguin renovables.

Coneixement del medi (6è) Projecte planeta aigua (BAULA)

 

PENSEM I VALOREM

Quines conseqüències negatives tenen les energies basades en l’ús de combustibles fòssils? Quines fonts d’energia renovables coneixes? Proposa idees per a reduir el consum actual d’energia a casa, a l’escola, a la ciutat…

Edu3.cat

 

Si no pots veure el vídeo fes clic sobre: Edu3.cat

L’energia que necessitem per passar un dia

“Energi K” alerta sobre l’ús desmesurat que es fa de l’energia i dóna consells per reduir-ne el consum.

 

La primera font d’energia que es va fer servir va ser la dels homes i els animals, seguida de la llenya per fer foc. Durant molts segles es van fer servir espelmes i llums d’oli o de petroli per a la il·luminació, carbó i llenya per cuinar i escalfar-se i carros per moure’s. No és fins a la Revolució Industrial que no hi ha un canvi en el món de les energies. Actualment, l’electricitat és l’energia més utilitzada.

Antoni Martínez, director del Parc de l’Energia, destaca que cal fer un ús eficient de l’energia. La mobilitat forma part de la despesa diària d’energia i és més aconsellable fer servir transports públics, la bicicleta o anar a peu.