Hàbits saludables a la vida sexual

En arribar a la pubertat, el nostre cos experimenta grans canvis que n’afecten l’aparença i el funcionament. A més, la pubertat també influeix en el nostre comportament. La sexualitat comença a ser un aspecte molt important en la nostra vida i cal mantenir uns hàbits higiènics i saludables.

La pubertat ens tornem més curiosos, volem conèixer allò que desconeixem i sovint sentim desitjos de preguntar; és normal. Davant de qualsevol dubte, heu de consultar un adult de la vostra confiança, com ara els pares i els mestres.

La higiene dels genitals externs és tan important com la de la resta del cos. La neteja diària és fonamental. L’ús de roba massa ajustada és força perjudicial.

Les noies haurien d’acudir al ginecòleg des de la primera menstruació. L’aparició de la regla és un fet natural i, a més, cal dutxar-se de manera habitual durant aquest període.

En tot cas, s’ha de ser molt conscient que davant qualsevol incidència que sembli estranya, cal consultar el metge.

Coneixement del medi (6è) Projecte planeta aigua (BAULA)

 

PENSEM I VALOREM

Hi ha gaire diferència entre la higiene dels genitals i la que s’ha de mantenir a la resta del cos? Com creus que se senten els nois i les noies de la vostra edat davant d’aquests canvis de la pubertat? Què creus que és el que més els preocupa?

Vuit nois i noies en plena adolescència parlen del seu cos, que no els agrada; dels pares, que els atabalen; de l’escola, que no els omple; del futur, que no veuen clar; del sexe, que els inquieta; del fet de sortir, de beure i de gastar; dels amics; de Déu i del pitjor que els podria passar. I de totes les coses bones que els agradaria que passessin.

Si no pots veure el vídeo: http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/736389