El virus

UN VIRUS :

És un microorganisme compost de material genètic protegit per un envoltori proteic, causa diverses malalties introduint-se com un paràssit en una cèl·lula per reproduir-se en ella.

Els virus tenen formes i tamanys molt diferents. Aquests són petits trossos d’ ADN (àcid desoxirribonucleico) o ARN (àcid ribonuclcico). Molts estan encapsulats en una envoltura feta a base de proteïnes coneguda com capside, d’altres protegeixen el seu material genètic amb una membrana o envoltura derivada de la cèl·lula a la que infecten i altres, a més, rodegen la seva capside amb una membrana cèl·lular.

Els virus han evolucionat per reproduir-se dins de la cèl·lula que infecten, perquè sols no són capaços de fer-ho, atès que careixen de la maquinària molecul·lar necessària. Aleshores, hi ha tres problemes que un virus ha de resoldre. Per poder fer-ho ha poder fer més copies d’ell mateix

El que fa el virus es atacar a la cèl.lula.

Irati

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *