SUPÒSITS

Si veig una persona que està asseguda en el banc d’una marquesina de la parada del bus, suposo que està esperant que arribi el seu autobús.

La vida pràctica i quotidiana es fonamenta constantment en tot tipus de supòsits lògics que ens faciliten la vida, però al mateix temps poden tenir un efecte restrictiu en la solució de problemes i en la recerca d’alternatives i possibilitats.

Tornant a l’exemple anterior, pot ser que simplement aquesta persona s’assegués en el banc de la parada perquè necessitava descansar.

El pensament lateral no nega la validesa dels supòsits ni valora la seva efectivitat, simplement allibera el pensament de l’efecte restrictiu dels supòsits, els revisa i intenta reestructurar-los d’una forma diferent.

Si volem desenvolupar un pensament creatiu, el primer pas serà ser conscients de tot allò que suposem. Després haurem de practicar amb activitats concretes per adquirir l’hàbit de revisar supòsits i buscar possibilitats.

Comenceu a practicar amb aquest senzill i conegut exercici:
Cal que uniu aquests nou punts amb quatre rectes sense aixecar el llapis del paper.

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *