Una innovadora parella: creativitat i emprenedoria

Quantes vegades hem estat pensant en coses que ens agradaria fer? També pensem en  com resoldríem problemes que ens trobem en la nostra vida o en quina solució trobaríem per resoldre conflictes propers. En aquests moments el nostre pensament vola, imaginem diferents camins, els visualitzem. I en aquest llenguatge intern, ens fem preguntes, trobem solucions i ens diem: -És una bona idea, funcionarà i serà fantàstic poder fer-ho! A vegades ho compartim amb altres persones i els ulls ens brillen per haver trobat una idea tan bona. Són moments CREATIUS!

Perquè la creativitat és l’habilitat d’inventar i desenvolupar idees noves. Significa posseir la capacitat de trobar solucions a problemes de forma original i creativa. La creativitat no només s’expressa en la resolució de problemes, sinó també en la seva localització. És una habilitat que tots podem ensenyar, aprendre, practicar i utilitzar. És un concepte ampli que acull una gran quantitat de processos. Està relacionat amb la presa de decisions, amb la resolució de conflictes i amb el disseny de nous productes.

Però, també és cert, que moltes d’aquestes idees que hem imaginat queden només en el nostre pensament i no es materialitzen en res concret. Després ens preguntem: -Què ha passat amb allò tant fantàstic que volia fer? I busquem mil excuses: -No funcionaria, és massa difícil, m’ho he pensat millor… Ens falta l’actitud EMPRENEDORA!

Perquè l’emprenedoria és l’habilitat de les persones per transformar les idees en actes, de formar i conduir plans i projectes personals i d’afirmar drets, interessos, límits i necessitats. L’emprenedor passa a l’acció per tal que la idea es concreti en un producte que pot ser alguna cosa material, un servei, una col·laboració o una investigació. És un camí ple de dificultats i requereix esforç i perseverança. No sempre un emprenedor és creatiu perquè pot copiar una idea existent.

A vegades només som creatius, a vegades només som emprenedors, però quan s’ajunta creativitat i emprenedoria ens convertim amb uns INNOVADORS!

Presentación1

 

 

 

.

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *