“Tots els camins porten a Roma”

Practicar amb les restes, sumes o qualsevol operació és una de les moltes activitats que es fan a les classes de matemàtiques amb la finalitat que els alumnes adquireixin seguretat i rapidesa.

Però, es pot fer aquesta pràctica de calcular de forma creativa?

“Tots els camins porten a Roma” és la recepta d’aula que ens permet fer-ho.

Es tracta de partir d’un número per arribar a un altre número fent diferents operacions. Els números poden ser d’una, dues, tres o més xifres; dependrà del curs on estem aplicant la recepta.

El professor indicarà quines i quantes operacions s’hauran d’utilitzar. Per exemple: “Aneu del número 31 al 35 utilitzant 7 operacions en les quals hi hagi sumes, restes, multiplicacions i divisions.”

Es pot utilitzar només la suma, o bé resta i multiplicació; o suma i divisió, etc. Els alumnes hauran d’utilitzar totes les operacions indicades almenys un cop.

Es pot donar un temps determinat per fer-ho i es pot aplicar de forma individual o en grup.

Aquesta eina ajuda els alumnes a practicar amb el càlcul i entendre el concepte de les operacions, però de forma creativa, ja que poden trobar moltes i diferents maneres de combinar les operacions.

Es pot aplicar dins l’àrea de matemàtiques, a l’apartat de càlcul i pot complementar el càlcul que està programat o el pot substituir.

Aquí us mostro aquesta activitat que van fer alumnes de quart de primària.

Aquest article s'ha publicat dins de General i etiquetat amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *