23.- Noves formes efectives de formació i d’aprenentatge.-

PER A LA REIVINDICACIÓ INTERNACIONAL DE

 FORMACIÓ SISTÈMICA COMPETENCIAL (R.I.F.S.C.)

“Volem formar-nos per a saber fer, per saber ser i per a saber estar, a la fi això és el veritable saber:   explicar com ho fem, com som i com estem en el món”.

Consisteix en reivindicar que els temps de formació siguin de qualitat, funcionals i amb mires als resultats.

Rebutgem la pura transmissió del coneixement i de la informació oral

Exigim:

El nostre plantejament COOPERIS de la F.S.C. té els trets de:

1.- Combinar la feina i el voluntariat i/o bé conciliar competencialment treball i família.

2.- En el voluntariat la metodologia central és l’aprenentatge servei, en la feina la Recerca Acció i la Pràctica Reflexiva.

3.- L’avaluació és formativa i per resultats en evidències.

4.- La metodologia FSC COOPERIS consisteix abans de les sessions d’aprenentatge, en facilitar primer de forma digital la màxima informació i documentació com articles, PPT, etc. En  segon fomentar el discurs cooperatiu, actiu i interactiu que faciliti la construcció d’esquemes creatius decisoris a nivell tècnic del desenvolupament estratègic docent amb les competències específiques docents i a nivell socioeducatiu el desenvolupament estratègic familiar amb competències específiques educadores familiars. En tercer moment desenvolupar un full de ruta a l’aula i al centre amb un pla pràctic, coherent i útil en la tasca docent de cada dia. A la fi compartir, reflexionar i decisir (C.R.D.).

5.- La base científica es fonamenta en els principis epistemològics, curriculars, psicopedagògics, psicològics i sociològics que denominem PRED i que són els principis d’acció de la F.S.C. . La qual és centra en  el projecte per resultats, estimulant les competències  bàsiques transversals CERADAI (Comunicació, Estratègies o metodològiques, Relació física amb l’entorn, Adaptació social i cooperació, Desenvolupament Autònom i Iniciativa personal en creativitat). El cervell és un muscle trinitari, és com un “biotriordinador”: hemisferi dret, hemisferic esquerra i l’hipotàlam.

http://www.planetacurioso.com/wp-content/uploads/2008/01/cerebro.jpg

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *