03.- La campanya permanent Cooperis 003B+ADN consisteix en:

Aquesta campanya és permanent fins al 2022 . Tenim una primera fase París 18 de Juliol 2013.

Els tres resultats actuals (28-02-13) més rellevants són:

1.- Presentar la Dinàmica Mental Cooperativa aplicada en el 003B+ADN dels valors, de les motivacions i dels jocs cooperatius creatius en tots els nivells: oci i família (Corte Inglés de Tarragona,15-09-12), escola i institut (Institut Municipal d’Educació de Tarragona, 22-09-12))i a la universitat (Sala de Graus. Campus Catalunya. URV 29-09-12) (Sisenes Jornades Cooperis. 2012)

2.- Posar en marxa el primer club de Dinàmica mental Cooperativa el 3B.Club+Ateneu de Tarragona i el primer esplai el 3B.Esplai Baronia i Natura de Cabacés (El Priorat). (20-X-12) Posar en marxa la primera escola 3B a l’Ateneu de Tarragona i el primer institut de 3B de formació de Pares+Mares, Monitoratge, COAS i Docents en el 3B (14-01-13)

3.- Posar en marxa el projecte 3B+OKOMOS, el primer projecte de recerca i investigació del Suport Formatiu a les Famílies en Família de Catalunya, segons els articles 27 i 40 de la Llei d’Educació de Catalunya, 2009, dins del marc Tarragona, ciutat educadora i dels Consells d’Infants Cooperants de la Terra, per la Justícia i per la Pau.(Institut Municipal d’Educació de Tarragona, 29 de gener de 2013)

En el mes de març, el dia 22, divendres, es presentarà a la sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs (Valls).

Estiu 2013.-

El dia 18 de juliol de 2013, dia que Nelsom Mandela complirà 95 anys, lliurarem al registre d’entrada de la UNESCO tota la documentació relacionada amb la campanya en aquesta primera fase.

La campanya té com a finalitat principal sensibilitzar i conscienciar que per combatre la decisiologia de la pobresa mental que causa l’autoexclusió i la manca de cooperació és per mitjà de la Dinàmica Mental Cooperativa i els Clubs 3B on es juga a estudiar i a investigar per mitjà del 003B+ADN dels valors i dels jocs cooperatius creatius.

Les avantatges són moltes en aficionar-se en aquesta Dinàmica Mental Cooperativa però la més important és construir la pau en la ment de les persones i créixer la justícia en el cor dels dels seus projectes

Consisteix en set punts clau per a entendre la present campanya local amb vocació de ser mundial:

1.- La difusió com iniciativa ciutadana, promoció, protecció, presència, participació i permetre les condicions i les garanties de qualitat dels efectes mentals i psicosocials del 003B+ADN que és la Dinàmica Mental Cooperativa dels jocs cooperatius creatius. Que és autor En Josep Maria Ferran i Torrent.

De moment tenim constituïts dos clubs 3B on s’ensenya i es juga amb la Dinàmica Mental Cooperativa 003B+ADN: El 3B.Club+Ateneu de Tarragona i el 3B.Espais Baronia i Natura de Cabacés (El Priorat).

S’han dut a terme les VI jornades Cooperis a Tarragona, un curs presencial sobre els valors del 3B i ara està en marxa un curs a distància per a la seva implantació a les aules dins del Pla de Formació del Professorat

Per a veure part de les VI jornades Cooperis. Clica a  http://blocs.xtec.cat/003b/11-ponents-entitats-i-recursos-de-les-jornades/

S’ofereix també un curs de suport en general d’implantació a les aules del 3B.   http://blocs.xtec.cat/3bcurs/

Més concretament: http://blocs.xtec.cat/3bcurs/22-desplegament-de-la-implantacio-a-laula-per-passos/

Es poden constituir clubs on hi hagi un mínim de tres persones i una com a mínim sigui major d’edat, en colles de joves, famílies, associacions i en escoles i instituts.

2.- Per mitjà de la Dinàmica Mental Cooperativa es visiten pobles i ciutats i es descobreixen aspectes singulars fent fotos, vídeos curts i gravacions de veus de persones i dels seus projectes. I després s’elaboren jocs 3B com auques i/o taulers de 3B.joc. Com és el cas del 3B+ les Cases de la Vilella Baixa, el 3B+Dit de Riudecanyes, el 3B+la Bombeta de l’Aleixar, el 3B+Modest Gené de Reus al Món, el 3B+Ramon Viñas de la Vilella Alta, etc.

3.- Amb les entrevistes amb les persones es tracta de descobrir com van construir la pau en la seva ment des de la infància i i com van fer créixer la justícia en el cor dels seus projectes. Tot considerant que totes les persones tenim un petit infant dins nostre fins a la mort.

4.- Organitzar actes públics per a explicar en un 3B+Tastet el que és la Dinàmica Mental cooperativa i el 003B+ADN, on es destaquen testimonis i exemples de persones i de projectes en la història i en el present cap el futur.

5.- Tot això es fa sense cap gratificació econòmica ni cap contracte laboral, dins de la investigació activista psicosocial en el marc del voluntariat promotor cultural.

6.- Implantar en la societat la Dinàmica Mental Cooperativa per mitjà la constitució del 3B.Clubs i la seva federació és camí de justícia i de pau, a més dels efectes com la creació de llocs de treball que a la llarga es poden dur a terme.

7.- Aquesta iniciativa ciutadana està adherida a la UNESCO i a Nacions Unides i a totes les persones de bona voluntat que creguin en el fons del seu cor que:

El Món és una suma de persones i de projectes i que tots som ciutadans i ciutadanes del món.

El nostre futur dependrà de com arribem a gestionar aquesta sobirania de totes les persones. La cooperació entre elles farà possibles més justícia i més pau en el nostre món.

Gràcies per la teva atenció.

Les lletres són de tamany gran per a facilitar la lectura col.lectiva en pissarres digitals .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *