10.- Dilluns dia 14 de gener. El tret de sortida de la Campanya:Donem la Cara i Unim les Mans com a Persones a París.-

El tret de sortida de l’inici de la campanya mundial física ha estat el passat dilluns dia 14 a les 7 de la tarda a l’Ateneu de Tarragona, en un acte solemne.

Es constitueix el primer Centre Pau Futur de suport internacional a les famílies en el repte de l’educació.

El Centre P.F. està també dedicat a la memòria Paulo Freire i del seu estil d’alfabetització ciutadana del segle XX, reactualitzat en el segle digital i tecnològic  XXI.

Programa d’actes. Clica: http://blocs.xtec.cat/3bclub/

Versió mundial hispana de la campanya:  Campaña Julio París 2013 http://blocs.xtec.cat/3bworld/El passat dia 05-01-13, nit de la cavalcada de Reis va ser l’inici de la Campanya digital Donem la Cara i Unim les Mans com a Persones i ciutadans i ciutadanes del món, a París.-

Tal com hem aprés del pacifista reusenc creador del premi internacional Memorial per la Pau

http://www.memorialpau.org/

“La tasca més urgent és la de rebel·lar-se verbalment contra la reducció de la persona a un concepte, a una nacionalitat,a una classe o ideologia”. Josep Vidal i Llecha

En aquest món el més important són les persones i els seus projectes

Som persones i som ciutadans i ciutadanes del món.

“Hem de lluitar contra tot imperialisme que ens faci súbdits i vassalls”

El logo és el tauler dels primers passos per aprendre a jugar al 003B+ADN

La nostra Causa es troba a, clica:

http://blocs.xtec.cat/cooperis/2013/01/07/la-cooperacio-es-la-supervivencia-personal-col-lectiva-i-mundial-del-nostre-futur-a-la-terra/

©  (C) Registrats tots els drets. Protegit per Ceradai i per les entitats de Cooperis

Si Paulo Freire, Nelson Mandela, Mahatma Gandhi, Teresa de Calcuta, Pere Casaldàliga … han donat la cara. Jo també vull donar la cara!!!  I tu???

Campanya “DONEM LA CARA I UNIM LES NOSTRES MANS A PARÍS”. Campanya de difusió científica, cultural i educativa Cooperis.Cat  “Construïm la Justícia i la Pau en la Ment de les Persones i en els Cors dels seus Petits Infants.

Adherida a la UNESCO.

Catalunya: Rica i Plena de Ciutadans i Ciutadanes del nostre Món. “Suma de Persones i de Projectes . Necessitem i volem tenir Esperança”.

Sol.licitud a la Directora General de la UNESCO a rebre’ns per lliurar el projecte del  003B+ADN dels valors i dels jocs cooperatius creatius. On la nostra llengua vehicular és el català amb la resta de llengües com el castellà que és cooficial i les demés llengües que es parlen en el país.

Rebem el suport moral de la Fundació Nelson Mandela. El Dia que ens rebi serà el Dia de Mandela, i demanarem que sigui el 18 de juliol, dia que Mandela complirà 95 anys.

Anirem en tren. Tothom pot participar. Es pot delegar la presència física en la presència moral de Tots PLEGATS (Plena Llibertat d’Expressió amb Ganes de ser Acollida en Tots els Sentits):

1.- Enviar la teva signatura i el DNI , nosaltres i la UNESCO respectem les dades de caràcter personal. JO TAMBÉ SOC PERSONA I SOC CIUTADANA DEL MÓN, I TINC EL MEU PROJECTE com també J.M. Ferran i el 003B+ADN. T’enviarem la fulla de recollida de signatures si escrius a: info@cooperis.cat . O bé una foto digital col.lectiva (grup en festa o acte, manifestant-se, etc) o de producció col.lectiva: mural, pessebre, etc.

2.- O bé una foto digital fent DiTs jugant al 3B. O bé una producció cooperativa creativa gràcies al 3B. O bé celebrant un 3B.Concurs.

Es posar els dits índex de cadascú dels tres membres d’un grup mirant cap el cel. Això és un exemple. Cal que es vegi les cares de les persones jugadores al 3B.

3.-O bé donant la mà a J.M. Ferran 003B, donat la teva veu sobre un fet històric que després s’emetrà als programes de Cooperis Ràdios o donant una foto de valor històrica o cultural.

  • Foto
    Foto. En Ramon amb Ferran 003B com a testimoni de quan era  jovenet, de viva veu, sobre el pintor internacional fill de la Vilella Alta, Ramon Viñas. Ramon Viñas era molt amic del pare d’Eduard Punset, el qual era metge. Recordem que Eduard Punset és fill adoptiu de la Vilella Baixa.
    Aquest testimoni va donar la seva veu a Cooperis Ràdios, que s’emetrà el proper dijous dia 10 de gener a les 18 hores a ràdio sant Pere i sant Pau i el proper dissabte dia 19 de gener a ràdio Falset a les 16 hores.

En el cas de signatures, fotos en acció o fotos de produccions poden participar fins i tot els infants amb l’ajuda dels seus pares, mares , tutors legals, educadors i/o docents.

A partir del dia 05 de gener de 2013 , nit de Reis, 35 anys més tard de la presentació de la revista Això…Aleixarenc” la primera revista catalana, clandestina i de plena llibertat d’expressió de la transició democràtica de Catalunya.

Aquesta màgica nit posarem en marxa la convocatòria “Comuniquem-nos els nostres projectes i donem-nos les mans com a persones unides per a la Justícia i per a la Pau”:

” Deixem que les persones i els seus petits infants ens dibuixin i ens escriguin el que entenen, veuen, senten, escolten i volen del seu món ni que sigui segons l’edat un gargot fins al dibuix i les paraules. Fins arribar als textos i les produccions plàstiques”.

El dia 30 de gener de 2013 és el Dia del DENIP. Dia Escolar de la No Violència i la Pau, aquest dia es complirà el 64 anys de l’assessinat de Gandhi. Donem suport amb les aportacions dels projectes de justícia i de pau.

ESCOLTEM I LLEGIM. Que expliquin com veuen el present i com volen el seu futur: dibuixos de les persones, arbre, família, casa o pis, poble, barri, ciutat, joguina, etc..”

Com ho podem fer?  Proposem que dibuixin i escriguin lliurement els seus desitjos. Que pot ser en grup i en equip. Tot seguit fotografiem digitalment les produccions, les gravem en vídeo curts o sols les seves veus. I les enviem a info@cooperis.cat o si les pengeu a internet només cal enviar el link on es troben. En aquest cas  es penjarà a http://blocs.xtec.cat/3bun/

També val fotografiar l’acte de la seva signatura, serà un record de ser la primera signatura que arribarà a la UNESCO.

Les veus es poden emetre pels nostres programes Cooperis Ràdios que es poden escoltar per antena o per internet.

Tipus de produccions, millor si són cooperatives en família o en companys/es de jardí d’infància, d’escola o bé institut:

A nivell orientatiu val tot el que es faci de forma autèntica i espontània. Per exemple de 0 a  2 anys: gargots, sorolls amb la boca demanant quelcom, rialles, emocions diverses, els primers temptejos de caminar,  (demandes sonores i de gestos amb esperança), 3-5 anys: gargots, primers dibuixets, sorolls i primeres paraules, 6-11 anys: paraules, frases, dibuixos, 12-15 anys: textos curts de desitjos i sentiments, dibuixos, altres tècniques plàstiques, 16-17 anys:  textos, fotografies, vídeos curts, 18-33 anys:  textos i vídeos curts, fotografies, gravacions d’entrevistes, 33-64 anys    idem, 64 a 100 anys    ídem. Les produccions cooperatives poden ser de persones en família de diverses edats. A igual que en els centres educatius. En general també poden ser gestos col.lectius com donar-se la mà o fer dits ( s’agrupen de tres en tres i amb el dit índex mirant al cel, es mira d’ajuntar-se amb l’altra, fins arribar els tres junts i es donen les mans amb les del grup del costat, fen una gran taranyina humana cooperativa).

Amb el 003B+ ADN   en els llocs que ens ho demanin posarem en marxa sessions d’aprenentatge de les dinàmiques de rols cooperatives creatives i de les produccions cooperatives creatives en donarem la certificació EDUcert. Tot això fora de l’horari lectiu.

Més informació a:  info@cooperis.cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *