L’origen dels muffins es troba a Inglaterra (1703). Aquest pastís es consumia preferiblement en esmorzars.
Els muffins són un producte de resposteria. Se’l pot confondre amb la magdalena però és un aliment diferent degut a que presenta un sabor menys dolç i guarda un altre tipus d’elaboració, ingredients i sabors de tota classe.
PREPARACIÓ
Ingredients per a 4 persones:
- 200 grams de xocolata pura
- 100 grams de nous pelades
- 200 grams de farina
- 125 grams de sucre morè.
- 2 ous
- 75 grams de mantega
- 1,5 dl de nata
- 3 cullerades de cacao pur en pols sense sucre
- 2 culleradetes de llevadura
- 1 miqueta de sal
- 12 motlles per a magdalenes
Com fer els Muffins de xocolata pas a pas:
- Ralla 100 grams de xocolata i talla la resta en 12 trossos. Tot seguit, pica les nous.
- Posa en una olla la mantega i el sucre i calenta-ho a foc lent fins que es desfasi. Retira-ho i afegeix la farina tamisada amb llevadura, el cacao i la sal.
- Afegeix les nous, la xocolata rallada i els ous batuts amb la nata. Barreja-ho suaument.
- Emplena els 12 moldes de muffins enmantegats fins als 3/4 del motlle amb la mescla.
- Forneja-ho 20 minuts a 180º. Punxa en el centre d’un muffin per comprovar la cocció.
- Retira-les del forn, deixa-les refredar i treu-les del motlle abans de servir-les
Bon profit!!
Mmm, Clàudia, semblen ser delicioses! Si féssim un comiat del curs, podria ser una bona oportunitat per tastar-les…
Molt bé el fet d’incloure-hi indicacions del seu origen i de les diferències amb les magdalenes.
Uns quants comentaris, però, pel que fa al text:
– “Aquest pastís es consumia preferiblement en esmorzars.” Si ho expresses així, sembla que fóra el país allò que es consumia. Canviaria el significat simplement afegint “En aquest país se’n consumien…”
– cal canviar “llevadura” per “llevat”
– desfaci
– Ratlla (“rallar” és xerrar).
Àngels