Paella Valenciana

INGREDIENTS:

  • 700 gr de pollastre (uns 8 0 10 troços mitjans)
  • 300 gr de conill
  • Una cullerada sopera de pimentó vermell dolç
  • Una cullerada (petita de café) de colorant alimentós
  • 12 cullerades soperes de tomàquet triturat
  • 400 gr de mongeta verde
  • 100 gr de garrofó
  • 320 gr d’arrós
  • 3 o 4 carxofes
  • Aigua
  • Oli d’oliva verge
  • Sal

PREPARACIÓ:

Possem l’oli al centre de la paella, l’anivelem, encenem el foc i l’escalfem. Quan l’oli comença a fumejar, anyadim el pollastre i el conill trossejats i lleugerament salats, daurant-los a foc mitjà. Si el foc és excessiu, possem una mica de sal a la vora de la paella, en aquelles zones en les quals no hi ha oli, per evitar que es cremi.

És molt important que tota la carn estigui molt daurada, l’èxit de la paella depèn molt d’aquesta etapa de l’elaboració.

Afegim la verdura trossejada i l’ofeguem uns minuts. Fem un buit en el centre de la paella apartant la carn i la verdura, en aquest buit incorporem el tomàquet, ho sofregim uns minuts i afegim el pimentó. Deixem ofegar un minut més. És important que el foc sigui suau en el moment de posar el pimentó, ja que corren el risc que es cremi i la paella resulti amarga.

És el moment d’abocar aigua fins gairebé la vora. Afegim una mica de sal i la deixem coure uns 20 minuts, afegint més aigua si fos necessari.

Transcorreguts els 20 minuts, hem de procurar que el brou de la paella arribi just fins a la meitat. Seguidament, provem de sal, el brou haurà d’estar molt saborós, lleugerament salat, ja que l’arrós, durant la cocció, absorbirà part de la sal.

És el moment d’incorporar l’arrós. Afegim el colorant sobre l’arrós per evitar l’aparició dels grumolls, quan es de baixa qualitat. Barregem uniformement l’arrós i procurem que no quedin grans d’arrós sobre la carn o la verdura sense estar submergits en el brou.

Coem a foc molt fort durant 8 min aproximadament, o fins que l’arrós mitjà bullit comenci a apuntar. També és el moment de col.locar per damunt un parella de rametes de romaní (fresc si pot ser), encara que també és opcional tot i que, és millor posar-lo.

Transcorreguts els 6 o 7 minuts, si la paella no té gens o gairebé gens de brou, deixem que cogui els últims 3 0 4 minuts a foc molt suau.

Resumint, courem la paella en total entre 16 i 18 mints, 8 min al màxim, 6 o 7 a foc suau i els últims 3 o 4 mints a foc suau o foc mitjà, en funció del brou que ens quedi.

És important saber que 5 minuts de repós una vegada retirada del foc, és una cosa que sol asseure molt bé a les paelles, sobretot si han quedat una mica dures.

Ara ja sabem com es fa l’autèntica Paella Valenciana!!!


Aquest article ha estat publicat en Receptes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Paella Valenciana

  1. cmur diu:

    Venint d’on ve aquesta paella, l’hauré de provar. Em sembla que la recepta ve de família, oi?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *