Pastís de carn

Aquest plat me’l va ensenyar a cuinar la meva tieta fa molts anys i sempre l’hem cuinat a casa meva. És millor menjar abans una amanida, o alguna cosa suau, ja que omple molt.

Ingredients:

  • 2 llaunes de kilo de tomàquet sense cuinar (si és sencer millor triturar-lo sinó el podeu comprar ja triturat)
  • 400 grams de vedella picada
  • mitja butifarra (200 grams)
  • ½ Kg de cebes
  • puré de patates de sobre (o fet a mà)
  • formatge rallat
  • llauré
  • una dent d’all
  • oli d’oliva
  • sal i pebra

Preparació:

  1. Peleu les cebes i talleu-les per la meitat i a rodanxes. A una paella gran (de 30 cm. de diàmetre aprox.) poseu-hi una dent d’all pelada i tallada a trocets petits, tot seguit afegiu-hi la ceba (fregiu-la entre 15 i 20 minuts a foc lent fins que estigui al punt “poxada”).
  2. Quan la ceba estigui feta, afegiu-hi les llaunes de tomàquet i remeneu de tant en quan (triga entre 20 i 25 minuts en fer-se).
  3. Poseu oli i una fulla de llauré a una altra paella. Quan l’oli estigui calent afegiu la vedella i la botifarra, i fregiu-ho fins que quedi al punt.
  4. A mig fer el tomàquet, hi afegiu la carn feta i seguiu remenant.
  5. Feu el puré de patates com ens indiqui a les instruccions.
  6. Un cop teniu la carn i el tomàquet fets; en un recipient per forn hi poseu una capa de puré de patates, una capa de tomàquet amb carn, una altra capa de puré de patates i per acabar formatge rallat per sobre.
  7. Poseu el recipient al forn i a gratinar fins que el formatge quedi al vostre gust.

Bon Profit!

Aquest article ha estat publicat en Receptes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Pastís de carn

  1. avives diu:

    Molt bé, Teresa! Sembla un plat ben apetitós.
    Ben encertat incloure-hi els comentaris inicials.

    Tanmateix, apunto a continuació aspectes que es podrien millorar (pel que fa al text, clar).
    – si és sencer, millor triturar-lo; si no, el podeu comprar ja triturat
    – formatge ratllat (“rallar” és xerrar)
    – un gra d’all
    – de tant en tant
    – com s’ens indiqui a les instruccions
    – Un cop teniu la carn i el tomàquet fets, en un recipient pel forn hi poseu
    – i, per acabar, formatge ratllat

    Àngels

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *