Aquest plat me’l va ensenyar a cuinar la meva tieta fa molts anys i sempre l’hem cuinat a casa meva. És millor menjar abans una amanida, o alguna cosa suau, ja que omple molt.
Ingredients:
- 2 llaunes de kilo de tomàquet sense cuinar (si és sencer millor triturar-lo sinó el podeu comprar ja triturat)
- 400 grams de vedella picada
- mitja butifarra (200 grams)
- ½ Kg de cebes
- puré de patates de sobre (o fet a mà)
- formatge rallat
- llauré
- una dent d’all
- oli d’oliva
- sal i pebra
Preparació:
- Peleu les cebes i talleu-les per la meitat i a rodanxes. A una paella gran (de 30 cm. de diàmetre aprox.) poseu-hi una dent d’all pelada i tallada a trocets petits, tot seguit afegiu-hi la ceba (fregiu-la entre 15 i 20 minuts a foc lent fins que estigui al punt “poxada”).
- Quan la ceba estigui feta, afegiu-hi les llaunes de tomàquet i remeneu de tant en quan (triga entre 20 i 25 minuts en fer-se).
- Poseu oli i una fulla de llauré a una altra paella. Quan l’oli estigui calent afegiu la vedella i la botifarra, i fregiu-ho fins que quedi al punt.
- A mig fer el tomàquet, hi afegiu la carn feta i seguiu remenant.
- Feu el puré de patates com ens indiqui a les instruccions.
- Un cop teniu la carn i el tomàquet fets; en un recipient per forn hi poseu una capa de puré de patates, una capa de tomàquet amb carn, una altra capa de puré de patates i per acabar formatge rallat per sobre.
- Poseu el recipient al forn i a gratinar fins que el formatge quedi al vostre gust.
Bon Profit!
Molt bé, Teresa! Sembla un plat ben apetitós.
Ben encertat incloure-hi els comentaris inicials.
Tanmateix, apunto a continuació aspectes que es podrien millorar (pel que fa al text, clar).
– si és sencer, millor triturar-lo; si no, el podeu comprar ja triturat
– formatge ratllat (“rallar” és xerrar)
– un gra d’all
– de tant en tant
– com s’ens indiqui a les instruccions
– Un cop teniu la carn i el tomàquet fets, en un recipient pel forn hi poseu
– i, per acabar, formatge ratllat
Àngels