Pàgina d’exemple- receptes

Vet aquí un saborós plat de peix blau: sardines al forn amb fonoll.

(Per si no ho sabíeu, us facilito aquest breu resum informatiu:

Beneficis per la salut del peix blau

Es pot consumir fresc, congelat, en salaó o en conserva, però, en qualsevol cas, és font de proteïnes, vitamines (A, D, B12), minerals (iode, ferro, fòsfor, magnesi, calci) i greixos insaturats (oleic, linoleic i omega 3). Els àcids grassos omega 3 redueixen els nivells de triglicèrids a la sang, disminueixen la pressió arterial i el risc de trombosi i augmenten la vasodilatació arterial. La vitamina D, present al peix blau, ajuda a fixar el calci als ossos i protegeix el cos contra infeccions, ja que activa els glòbuls blancs de tipus T.[1]

Per això es recomanable menjar peix blau dos cops per setmana.

Les diverses formes de cuinat no afecten els àcids grassos omega 3 però sí que influeixen en la digestió. A la planxa, a la papillota, al forn o bullit la digestió és més ràpida. )

I ara, la recepta:

Ingredients:
900 g de sardines
1 pastilla de caldo de peix
1 llauna de tomàquet natural
2 cebes mitjanes
1 cullerada de llavors de fonoll
1/2 vas de vi blanc sec
1 tassa de pa ratllat
1 vas + 4 cullerades d’oli d’oliva
sal i pebre

Preparació pas a pas:

Pelar i tallar la ceba per la meitat i, llavors, a rodanxes fines. Escalfar 1/2 vas d’oli en una paella i sofregir-hi la ceba a foc moderat uns 5-6 minuts. Ruixar amb vi blanc i deixar que redueixi.

Tant bon punt s’hagi evaporat el vi, afegir-hi el tomàquet natural, salpebrar i ofegar durant 20 minuts remenant de tant en tant.

Mentre el sofregit es cou, netejar les sardines retirant-ne l’espina central i el cap i rentar-les a sota l’aixeta per a treure’n les escates. Posar-les en un escorredor i condimentar-les amb la pastilla de caldo de peix esmicolada.

Abocar el sofregit en una safata de forn i posar-hi a sobre les sardines arrebossades amb pa ratllat. Escampar-hi per sobre el fonoll i ruixar-les amb oli. Coure al forn, pre-escalfat a 170ºC, durant 20 minuts.

Espero que us agradi!

Àngels

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *