Rosa Caramel

Avui toca explicar un conte als alumnes de 1r de Suport lingüístic. He escollit Rosa Caramel, un conte  de Adela Turin, il.lustrat per Nella Bosnia  que invita a reflexionar sobre les diferències de gènere en els jocs, la manera de vestir,i les activitats dels nens i les nenes.

Rosa Caramel és la història de Guillermina, una elefanta de color rosa com totes les altres elefantes femelles en el seu país, a diferència dels elefants mascles que són tots grisos. Les elefantes tenen la pell suau i els ulls grans i brillants i per fer possible això han de menjar unes flors que no els hi agrada gens que es troben en un petit jardí envoltat d’una tanca. Però per molt que mengi les flors la Guillermina no aconsegueix el color rosa i els seus pares la renyen i li diuen que si no s’esforça, no serà prou maca i no trobarà marit.

Després d’explicar el conte, vam iniciar una conversa sobre que els hi semblava la història, sobre els rols dels nens i les nenes evitant la “moralina” però qüestionant el que calgués. En una altra sessió van veure el vídeo i van recordar- la història entre tots-es.

Després cada nen-a va triar un element del conte i el va representar gràficament: les elefantes roses, els elefants grisos, les flors, plantes i els arbres, el riu……

A mesura que anàvem acabant, i en sessions posteriors, van confeccionar un mural i van anar enganxant tots els elements que els alumnes havien dibuixat  fins a configurar el conte. 

Posteriorment els alumnes, després d’alguns assajos van explicar el conte a la resta de la classe,als alumnes de P5 i 2n curs.Va ser molt engrescador pels alumnes i divertit! 

Aquest article s'ha publicat dins de CATALÀ, llibres, NEWS i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *