Yayoi Kusama

En els tallers  de segon cicle ( 4rt, 5è i 6è ) d’aquest curs, ens hem aproximat a l’art de l’artista i escriptora japonesa Yayoi Kusama, que es caracteritza per la repetició de patrons infinits amb cercles multicolors, punts i pigues. L’autora descobreix i experimenta amb l’escultura, la fotografia, el vídeo, el collage, la performance…qualsevol mitjà és vàlid si li permet expressar-se.

Conectar amb l’art de la Yayoi ha estat relativament fàcil per part dels alumnes ja que les seves obres son colorides, amb formes abstractes i amb l’atractiu d’estar recobertes de punts. Tant la vida de l’artista i  les seves vivències personals li donen un caràcter singular a les seves obres plàstiques que de seguida va interessar als alumnes.

Després de planificar tot el procés de producció, recursos i materials, els alumnes van començar a realitzar els treballs plàstics recreant les obres de Yayoi Kusama. En aquest cas sels demanava tres obres artístiques especificades en la Programació Yayoi Kusama. Els alumnes van  experimentar individualment amb fotografies, collages i diversos materials plàstics  i van realitzar un mural cooperatiu amb els elements utilitzats en les obres de la Yayoi Kusama. En acabar el taller es demanava una autoavaluació  per part de  l’alumne i la valoració del taller.

Algunes de les obres plàstiques dels alumnes.

 

Publicat dins de Tallers | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Rosa Caramel

Avui toca explicar un conte als alumnes de 1r de Suport lingüístic. He escollit Rosa Caramel, un conte  de Adela Turin, il.lustrat per Nella Bosnia  que invita a reflexionar sobre les diferències de gènere en els jocs, la manera de vestir,i les activitats dels nens i les nenes.

Rosa Caramel és la història de Guillermina, una elefanta de color rosa com totes les altres elefantes femelles en el seu país, a diferència dels elefants mascles que són tots grisos. Les elefantes tenen la pell suau i els ulls grans i brillants i per fer possible això han de menjar unes flors que no els hi agrada gens que es troben en un petit jardí envoltat d’una tanca. Però per molt que mengi les flors la Guillermina no aconsegueix el color rosa i els seus pares la renyen i li diuen que si no s’esforça, no serà prou maca i no trobarà marit.

Després d’explicar el conte, vam iniciar una conversa sobre que els hi semblava la història, sobre els rols dels nens i les nenes evitant la “moralina” però qüestionant el que calgués. En una altra sessió van veure el vídeo i van recordar- la història entre tots-es.

Després cada nen-a va triar un element del conte i el va representar gràficament: les elefantes roses, els elefants grisos, les flors, plantes i els arbres, el riu……

A mesura que anàvem acabant, i en sessions posteriors, van confeccionar un mural i van anar enganxant tots els elements que els alumnes havien dibuixat  fins a configurar el conte. 

Posteriorment els alumnes, després d’alguns assajos van explicar el conte a la resta de la classe,als alumnes de P5 i 2n curs.Va ser molt engrescador pels alumnes i divertit! 

Publicat dins de CATALÀ, llibres, NEWS | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Pluja de idees

Els alumnes s’organitzen en grups de 4, fent prèviament una explicació de  la importància del lideratge compartit, repartiment de tasques i responsabilitats i el fet d’arribar a acords en el si del grup. Es reparteixen els diferents rols: secretari, portaveu i to de veu. Cada membre de l’equip ha de realitzar les tasques que aniran fent i fer recerca de la informació trobada però cal que el grup la comparteix finalment i la posi en comú per tal de completar l’aprenentatge i arribar tot l’equip a l’objectiu comú. La feina s’organitzarà en tasques que un cop acabada pel grup donarà possibilitat de realitzar la següent tasca, donant d’aquesta manera certa autonomia i responsabilitat per a que cada grup desenvolupi les seves tasques al seu ritme.

Abans de començar, els-les alumnes, ja agrupats, tenen innumerables interrogants que els servirà a més a més per decorar la porta de la classe.

A la primera sessió i després d’una llarga pluja d’idees ,cada grup farà una llarga llista de preguntes sobre el tema de les imatges,  i les organitzaran  en un mapa conceptual. S’explica el concepte de mapa conceptual, ja treballat anteriorment en altres ocasions, però ara també cal que hi posin un xic d’imaginació i elaborin els seus mapes representant diverses formes, estructures i representacions.

Publicat dins de INVESTIGUEM | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Exposicions Medi

Publicat dins de INVESTIGUEM, NEWS | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Fem recerca a Medi natural i social

El  segon trimestre  els alumnes van preparar els continguts dels temes de Medi Natural i Social referents a la formació i als diferent tipus de relleu, plegaments i falles, erupcions volcàniques i terratrèmols. Ens van repartir en grups de quatre, cada grup es va organitzant després de posar-se d’acord en que calia buscar i on trobar la informació. El final del procés acabaria en un producte final relacionat amb el tema i una exposició oral a la resta de companys-es.El grup dels volcans ens ho explica així:

Vam començar fen un display, vam buscar informació del tema i algunes imatges.
Desprès vam escriure el títol del display amb pedres volcàniques.
Per continuar vam fer una maqueta per la que vam necesitar:
-una fusta rectangular
-paper mache
– paper de diari
– pintura marró
– pintura verda
– cola blanca
-una esponja
-una ampolla gran
– cel·lo
– pintura groga
vinagre
– bicarbonat
– i sabó
                                                                                         Com es fa el volcà?
Primer vam agafar l’ampolla i vam ficar paper de diari i cel·lo.
Desprès vam pintar la fusta de color verd per els dos costats i ho van deixar assecar.
Quan ja estava sec vam enganxar l’ampolla al mig.
Desprès vam enganxar més diari fins a la mida que van creure convenient.
Vam continuar i vam pintar el paper de diari de color marró.
I per últim vam fer unes taques verdes y vermelles PER FER LA REACCIÓ i explosió del volcà.Finalment, per fer l’erupció vam posar bicarbonat, tot seguit vam mesclar el vinagre i van posar la pintura groga i el sabó.

Laia, Cristian,Genis i Juanga 5è.

Publicat dins de INVESTIGUEM, NEWS | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Projecte inici

La idea d’aquest projecte sorgeix a la classe de 5è a començament de curs quan els nens i les nenes realitzaven l’activitat plàstica com fer un autoretrat. Per introduir-nos a l’activitat van observar diferents retrats de diferents il·lustradors-es que de manera molt diferent ens expressaven el que volíem dibuixar. D’aquí va sorgir la idea que les imatges ens parlem, i ens expressen allò que l’autor-a vol comunicar-nos, i tot seguit ens van plantejar que sabiem ben poc del món de les imatges i que potser podria ser una bona línia d’investigació per engegar un projecte.

Publicat dins de INVESTIGUEM | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Taller Hannah Höch

En un dels tallers proposats en aquest curs, els alumnes de 4t, 5è i 6è s’aproximen  al  dadaisme, moviment sorgit  després de la 1a guerra mundial com a forma d’expressió artística,  i a les obres artístiques de Hannah Höch  aportant una valoració crítica de la seva obra i del moviment artístic.

Presentem als alumnes el tema del dadaisme i              l’artista Hannah Höch amb aquesta presentació.

Abans d’arribar a l’obra artística final, els alumnes han  de preveure la producció de les seves obres realitzant un petit quadernet amb l’objectiu d’argumentar i planificar tot el procés de les seves feines, des de  la  previsió de recursos, materials, i finalment  la materialització de les seves obres dadaistes  emprant conceptes i materials relacionats amb el collage segons les obres de l’ Hannah Höch.

Abans de la realització del taller es programa els objectius d’aprenentatge, criteris d’avaluació, àmbits, dimensions i competències que es vol treballar, així com les activitats i la temporalització i que quedaran reflectides en el  document Programació taller Hannah Höch

Finalment, i acabada la feina, una mostra del resultat de les obres  dels alumnes ens revela que van fer seva les idees de l’artista dadaista alhora que gaudien de la feina i deixaven anar la seva creativitat.

Publicat dins de INVESTIGUEM, NEWS | Etiquetat com a | 1 comentari

Comencem curs!

Els alumnes de 5è comencem un nou curs!

????????????????

Publicat dins de NEWS | Deixa un comentari

Visita a la biblio

bibliobellvitgeAvui ens hem mirat el full de la programació de la biblioteca de Bellvitge del mes de novembre. Van llegir i comentar les activitats que hi ha programades per tot el mes. Després van fer aquesta activitat fixant-nos molt en les dades i la informació que llegien i interpretaven.hansel-i-gretel
Dies abans havien estat fent una visita a la biblioteca de Bellvitge.Van veure primer l’exposició de Bellvitge 50,un recull de fotografies del nostre barri des de que van començar a fer els primers blocs. Després la Pilar, la bibliotecària ens va explicar com funciona el préstec de llibres i ens va ensenyar diferents llibres que després ens van endur a l’escola.

Alex i Mayra  3r

Publicat dins de CATALÀ, NEWS | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Taller de conte

Aquest trimestre en el taller de Conte del Cicle mitjà amb la Carme els nens i nenes en grups han inventat i dibuixat uns personatges i han creat aquestes històries,els resultats genials,els podeu veure aquí! :

Publicat dins de NEWS | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Quin dia més atrafegat!

leyre recomanaHola em dic Leyre, avui recomanaré un llibre Quin dia mes atrafegat!   El llibre tracta de dos ratolins, el pare ratolí  volia que el seu fill li ajudés  i el ratolí petitó ,que es deia Benjamí,  estava  massa enfeinat pensant i pensant i inventant una cosa genial amb unes margarides, uns trèvols rosats i tres plomes blanques. És molt divertit!

                                  Leyre 3r

Publicat dins de LLIBRE DEL MES, NEWS | Etiquetat com a | Deixa un comentari

El reino del revés

El reino del revés poema  i cançó de Maria mundo-al-revesElena Walsh que hem treballat a la classe de castellà de 4r.al revés
Parlem primer de l’autora argentina molt coneguda per la seva literatura infantil,ens imaginem com seria un món al revés,fent  frases i  després els nens i nenes llegeixen i comparteixen les seves idees i opinions. Hem completat després el versos del poema,escoltant-ho  i  hem aprofitat per classificar paraules segons la seva accentuació,destacant les  moltes paraules agudes que té el poema.

Publicat dins de CANÇONS, CASTELLANO, NEWS | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Setmana de la Ciència

exper. 1Aprofitant la setmana de la Ciència hem fet un exp2experiment observant com es comportaven diferents materials dins de l’aigua.En grups van posar aigua en uns recipients i després vam anar posant a dins un tros de fusta , suro, sucre, sal, oli,guix i una fulla.

 exp3

Vam observar que passava amb tots aquest materials,si s’enfonsaven o es desapareixien a l’aigua,i en grups van omplir una OBSERVEM .exp1

 

Publicat dins de INVESTIGUEM, NEWS | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Ara si que l’he feta bona

aranatalia recomanaLa Natalia de 3r A ens ha recomanat un llibre que tenim a la biblioteca de classe que es titula “Ara sí que l’he teta bona!!!” de Xavier Vernetta
Aquest llibre explica la història d’un noi, en Toni que té un munt de problemes a l’escola i decideix……

Publicat dins de LLIBRE DEL MES | Etiquetat com a | Deixa un comentari

Visita a la biblioteca

DSCN3153Els alumnes de 3r hem anat  a la biblioteca de Bellvitge, hem vist l’exposició de Bellvitge 50,un recull de fotografies del nostre barri des de que van començar a fer els primers blocs.

Cuento_Hansel_y_GretelDesprés la Pilar, la bibliotecària ens ha explicat com funciona el préstec de llibres i ens ha ensenyat diferents llibres que hem estat mirant i alguns els hem portat a l’escola.

Ja a  l’escola hem  mirat la programació de la biblibibliobellvitgeoteca  del mes de novembre i després hem fet aquesta activitats agenda biblio fixant-nos molt en les dades que llegien.

Publicat dins de NEWS | Deixa un comentari