Els alumnes de 3r anem a Sant Sadurní d’Anoia

El passat divendres dia 5 d’abril, els/les alumnes de 3r de primària vam anar a Sant Sadurní d’Anoia.

Quan vam arribar i en acabat d’esmorzar, vam visitar la fàbrica de la Xocolata. Vam quedar fascinats.. i no sols per tot el procés d’elaboració dels bombons de xocolata que vam poder veure en la planta pilot, sinó perquè vam poder tastar les tres classes de xocolata (blanca, amb llet i sense) i escoltar en què es diferenciaven a nivell d’ingredients i composició. Molts de nosaltres, en realitat, ja esperàvem poder tastar aquest meravellós aliment.. el que no sabíem és que podríem tocar i olorar tant la pinya del cacau com els grans que la coponen.

Vam sentir del Sr. Hernan Cortés… Aquell senyor que a l’arribar a Amèrica i trobar-se amb Moctezuma va ser confòs per un Déu azteca, Quetzalcoatl, Déu de la sabiesa. Quan Moctezuma va creure que per fi havia arribat aquell Déu al qual havien estat esperant des de feia tant temps, va regalar-li uns pinyes de cacau que Hernan va portar a Europa i significaren el principi de la transformació de la xocolata.

Ben tips de xocolata i d’informació interessant i entretinguda (exposada en audiovisuals, hologrames i una il·luminació que captava als sentits) vam visitar ben aprop la Fassina (Centre d’Interpretació del Cava). Allí també vam rebre tot tipus de detalls en referència a les vinyes des de la plaga de la fil·loxera del 1860 fins a la celebració local de la seva Festa (Festa de la fil·loxera) en homenatge a la superació de la plaga que va arrasar amb les vinyes a finals del s. XIX. A banda d’això vam poder visionar mitjançant audiovisuals el procés d’elaboració del Cava.

Un cop satisfets amb Cava i Xocolata ja vam estar preparats per anar a dinar i anar cap a casa.

En resum, una sortida molt dolça.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà