#GGENCASA 01 > Proyectos do it yourself para hacer durante la cuarentena. ¡PDFs en abierto para fomentar la creatividad!

Para sobrellevar la cuarentena del COVID19 con actividades que fomenten la imaginación y la creatividad, desde la Editorial Gustavo Gili ponemos en abierto diferentes proyectos do it yourself dirigidos a niños y adultos. Son actividades incluidas en los libros de Íngrid Valls y Leire Villar (aka Ganchitos), el legendario equipo Vostok, Gimena Romero, Flowers by Bornay, Maru Godas, Lusesita, Pin Tam Pon (Julia Abalde y Clara Sáez) y Laia Falcón. Artistas y diseñadores que han cedido generosamente sus propuestas para que podamos conocerlas y realizarlas estos días.

En aquest enllaç podreu accedir als materials que ens ofereix l’editorial ggili i descarregar els PDF’S , molt interessant!!!

Us el recomano!!

Aquí us deixo alguns dels vídeos de les diferents propostes, però remeneu perquè hi altres també molt interessants !!

 

VISITES VIRTUALS A GRANS MUSEUS

La majoria de grans museus de tot el món han fet esforços per digitalitzar les seves col·leccions i posar-les a l’abast de tothom a través dels seus webs. Això resulta particularment interessant quan les circumstàncies no permeten desplaçar-se fins a les sales d’exhibició a contemplar les obres en directe.

Si bé no és igual tenir l’original al davant que mirar una fotografia a la pantalla, en certs casos, la qualitat de les imatges permet apreciar detalls difícils de percebre en una visita al museu. Igualment, els textos que sovint acompanyen les fotos, aporten una informació molt interessant per entendre l’obra.

Cal destacar també els recursos complementaris que algunes institucions proporcionen juntament amb les fotos de les obres, cosa que permet posar-les en context, fer-ne una anàlisi detallada, localitzar peces similars i, fins i tot, crear inspirant-nos en els grans mestres.

Aquest recull inclou enllaços a museus d’art que mostren la totalitat o un gruix important de les seves col·leccions per internet.

SI CLIQUEU EN AQUEST ENLLAÇ PODREU  ACCEDIR AL RECURS

CREANT UN LOGO

Els nens i nenes de Cicle Superior farem un Logotip pel Congrés de Ciència de Nou Barris, per tant ens anirà molt bé aquesta informació abans de posar-nos mans a la obra… atenció i ànims, a crear !!!

També hi ha vàries eines per a fer un logotip online.
Trobat a Plastica Práctica, un blog de Inma Contreras

I aquets són alguns del Logos fets pels nens i nenes de cinquè B

Aquets són alguns dels logos de sisè A

I aquets són els logos dels nens i nenes de 6è B

Aquets els Logos de 5è A

LetterPLAYGROUN: generador de tipografía. Alfabets il·lustrats

He trobat el programa que vaig fer servir per a fer les lletres dels mesos del calendari de la nostra escola….

A la web Pinzellades al Món he trobat aquesta eina tan interessant, un generador de lletres, letterPLAYGROUN..

Podem trobar lletres de tot tipus, a més d’un generador de lletres que ens permet crear paraules amb tipografia diferent.

Si punxem sobre el Generador apareix una finestra on introduïm qualsevol paraula, prenem sobre el botó “Generator Ransom Note” i ja està. Sota la finestra ens apareix la paraula feta amb diferents tipus de lletres. Cal advertir que no devem ficar accents i la “Ñ” no existeix. Si no ens agrada el resultat tan sols tornem a escriure la lletra i es genera un altre.
També es pot buscar per lletres o bé per col·leccions, proveu, passareu una bona estona i pot ser una idea divertida per fer títols…

Mireu la paraula Blocartístic feta amb aquest generador de lletres…

De IMATGES CURS 11-12

El blog de TotemGuard. Recursos TIC per a professors.

Google Art Project: 10 actividades educativas para integrarlo en el aula


Google Art Project
es un museo de arte virtual gratuito que proporciona una experiencia educativa online fabulosa para el aula. Se puede explorar con los alumnos algunos de los mejores museos del mundo sin abandonar el pupitre. Los alumnos pueden pasear virtualmente por los pasillos, los alrededores de los edificios y examinar las obras de arte en mayor detalle que si estuvieran físicamente dentro del museo.

En su reciente extensión incluye más de 30.000 obras de arte de 151 museos de 40 países, entre ellos España, Méjico, Argentina, Colombia y Perú. Entre ellos se encuentran el Museo Reina Sofía, el Thyssen-Bornemisza, el Museo Nacional de Arte de Cataluña, el Instituto Moderno de Valencia y el Museo de Bellas Artes de Bilbao, el Museo Nacional de Bellas Artes de Buenos Aires y el Museo de Arte de Lima. Los grandes ausentes que han decidido quedarse al margen de este proyecto son el Museo del Prado y el Louvre.

Google ha pensado especialmente en el uso de esta herramienta en la Educación proporcionando útiles funcionalidades que sin duda engancharán al alumno.  A continuación encontrarás actividades originales para sacar partido a esta herramienta más allá de las asignaturas de Arte e Historia, pudiendo incluir la música, la lengua, las matemáticas, las Ciencias y la competencia digital.

 

 

 

Trobat a TotemGuard

PÀGINES QUE ENS AGRADA CONSULTAR

 

PINTA LA LUNA
OH! MANUALIDADES
MINI ECO
MANUALIDADES INFANTILES
KROKOTACK
LA FACTORIA PLÀSTICA
ARTISTES A LES CORTS
ARTS VISUELLES À L’ÉCOLE
DOCUMENTA
EL RECOGEDOR
ENFOCARTE
ENTRE LÁPICESY PINCELES
EXPERIMENTEM AMB L’ART
FEM MANUALS A L’ESCOLA CANIGÓ
BLOCARTÍSTIC. VISUAL I PLÀSTICA A L’ORIOL MARTORELL
KIREEI. COSAS BELLAS
L’EXPERIÈNCE DE L’ART
LES CALLIOUX DE MAE
LAS TIC EN PLÀSTICA
LUCIA ORDÓÑEZ
MIRADES
MUSEU DEL CINEMA DE GIRONA DE TOMÀS MALLOL
NENS I MESTRES
TIC, LLAPIS I PAPER
EDUCACIÓN PLÁSTICA CON MAYALEN
RECURSOS PER ALS MESTRES
SOM ART -TIC- TES
WEB ART
WEB DIANA
PINZELLADES AL MÓN

Caran d’Ache

Avui els nois i noies de sisè música hem tingut una demostració de materials de Caran d’Ache , ha estat interessant observar els pigments, saber de la composició dels llapis, com els fabriquen i quines aplicacions tenen cadascún dels materials… aqui us deixem unes quantes imatges i vídeos de la sessió d’avui…