Museu Picasso

Avui les nenes i nens de 4t hem fet una agradable visita al Museu Picasso de Barcelona.

 

A les sales hem pogut  observar i parlar de diferents obres .

Ciència i Caritat

L’espera ( Margot)

Terrats de Barcelona

Les Menines ( Cannes)

Després a les aules del taller del Museu hem fet un treball relacionant les tècniques d’aquests quadres, hem dibuixat amb carbonet i difumino unes fruites del natural i a sobre hem posat uns acetats on cada taula ha desenvolupat una tècnica diferent, uns han treballat amb retoladors posca amb dos colors (groc i verd), amb puntets a la manera del quadre de “L’espera” (Margot), una altra taula ha donat color amb playcolor en tons blaus, com a l’obra dels terrats de Barcelona, i una altra de les taules, han fet un collage amb retalls geomètrics de cartolina, com l’obra de les Menines.

En aquest enllaç us deixem totes les imatges de la sortida. Seguirem treballant a classe i amb moltes ganes de tornar al Museu!!!

 

VISITES VIRTUALS A GRANS MUSEUS

La majoria de grans museus de tot el món han fet esforços per digitalitzar les seves col·leccions i posar-les a l’abast de tothom a través dels seus webs. Això resulta particularment interessant quan les circumstàncies no permeten desplaçar-se fins a les sales d’exhibició a contemplar les obres en directe.

Si bé no és igual tenir l’original al davant que mirar una fotografia a la pantalla, en certs casos, la qualitat de les imatges permet apreciar detalls difícils de percebre en una visita al museu. Igualment, els textos que sovint acompanyen les fotos, aporten una informació molt interessant per entendre l’obra.

Cal destacar també els recursos complementaris que algunes institucions proporcionen juntament amb les fotos de les obres, cosa que permet posar-les en context, fer-ne una anàlisi detallada, localitzar peces similars i, fins i tot, crear inspirant-nos en els grans mestres.

Aquest recull inclou enllaços a museus d’art que mostren la totalitat o un gruix important de les seves col·leccions per internet.

SI CLIQUEU EN AQUEST ENLLAÇ PODREU  ACCEDIR AL RECURS

Google Arts & Culture

Espectacular catàleg d’art sense fronteres, una plataforma en línia amb la qual es pot accedir a informació i imatges d’alta resolució de més de 32.000 obres d’art que es troben en els museus que participen en aquesta iniciativa.

És un catàleg virtual molt complert ja que no es limita a les obres exposades en un museu concret si no que inclou obres de museus de 40 paisos. Aquesta plataforma permet als usuaris de fer una visita virtual per les galeries dels museus, explorar-ne la informació física i contextual i crear la seva pròpia col·leccó virtual. La característica “walk-through” del projecte utilitza la tecnologia Street View de Google.

Es pot trobar informació educativa sobre èpoques i estils artístics, escoles i autors i està disponible en diversos idiomes.

Plataforma en línea en la qual es pot accedir a informació i imatges d’alta resolució de més de 32.000 obres d’art d’arreu del món.
A més a més podreu jugar amb diferents aplicacions: veure a quina obra d’art us assembleu, veure el museu en realitat augmentada a casa vostra, extreure cartes de colors de les vostres fotografies… i un munt d’activitats més !!

Visita a Cau Ferrat, Sitges

Els nens i nenes de primer avui han anat a visitar el Museu de Cau Ferrat a Sitges per conèixer més coses sobre l’artista Santiago Rusiñol : sobre la seva obra, sobre com vivia, qui eren els seus amics, les seves col·leccions. Han pogut fer un taller tot fent experiments amb el color blau per construir un teatrí que acabaran a l’escola. I com no, gaudir d’estones de joc a la platja!! Un dia genial!!!

En aquest enllaç podreu veure totes les imatges.

Dissenyes o treballes ?

Els nens i nenes de 5è hem anat avui al Museu del Disseny per visitar l’exposició DISSENYES O TREBALLES“, allà hem pogut veure el treball dels dissenyadors gràfics i hem  realitzat un taller molt divertit on hem personificat lletres i fins i tot hem pogut crear una petita història, en aquest enllaç podreu veure totes les fotos.

I aqui tenim el PDF de l’exposició.