VISITES VIRTUALS A GRANS MUSEUS

La majoria de grans museus de tot el món han fet esforços per digitalitzar les seves col·leccions i posar-les a l’abast de tothom a través dels seus webs. Això resulta particularment interessant quan les circumstàncies no permeten desplaçar-se fins a les sales d’exhibició a contemplar les obres en directe.

Si bé no és igual tenir l’original al davant que mirar una fotografia a la pantalla, en certs casos, la qualitat de les imatges permet apreciar detalls difícils de percebre en una visita al museu. Igualment, els textos que sovint acompanyen les fotos, aporten una informació molt interessant per entendre l’obra.

Cal destacar també els recursos complementaris que algunes institucions proporcionen juntament amb les fotos de les obres, cosa que permet posar-les en context, fer-ne una anàlisi detallada, localitzar peces similars i, fins i tot, crear inspirant-nos en els grans mestres.

Aquest recull inclou enllaços a museus d’art que mostren la totalitat o un gruix important de les seves col·leccions per internet.

SI CLIQUEU EN AQUEST ENLLAÇ PODREU  ACCEDIR AL RECURS

Google Arts & Culture

Espectacular catàleg d’art sense fronteres, una plataforma en línia amb la qual es pot accedir a informació i imatges d’alta resolució de més de 32.000 obres d’art que es troben en els museus que participen en aquesta iniciativa.

És un catàleg virtual molt complert ja que no es limita a les obres exposades en un museu concret si no que inclou obres de museus de 40 paisos. Aquesta plataforma permet als usuaris de fer una visita virtual per les galeries dels museus, explorar-ne la informació física i contextual i crear la seva pròpia col·leccó virtual. La característica “walk-through” del projecte utilitza la tecnologia Street View de Google.

Es pot trobar informació educativa sobre èpoques i estils artístics, escoles i autors i està disponible en diversos idiomes.

Plataforma en línea en la qual es pot accedir a informació i imatges d’alta resolució de més de 32.000 obres d’art d’arreu del món.
A més a més podreu jugar amb diferents aplicacions: veure a quina obra d’art us assembleu, veure el museu en realitat augmentada a casa vostra, extreure cartes de colors de les vostres fotografies… i un munt d’activitats més !!

Visita a Cau Ferrat, Sitges

Els nens i nenes de primer avui han anat a visitar el Museu de Cau Ferrat a Sitges per conèixer més coses sobre l’artista Santiago Rusiñol : sobre la seva obra, sobre com vivia, qui eren els seus amics, les seves col·leccions. Han pogut fer un taller tot fent experiments amb el color blau per construir un teatrí que acabaran a l’escola. I com no, gaudir d’estones de joc a la platja!! Un dia genial!!!

En aquest enllaç podreu veure totes les imatges.

Dissenyes o treballes ?

Els nens i nenes de 5è hem anat avui al Museu del Disseny per visitar l’exposició DISSENYES O TREBALLES“, allà hem pogut veure el treball dels dissenyadors gràfics i hem  realitzat un taller molt divertit on hem personificat lletres i fins i tot hem pogut crear una petita història, en aquest enllaç podreu veure totes les fotos.

I aqui tenim el PDF de l’exposició.

 

Et veig, em veus

Els nens i nenes de quart hem anat avui de visita al Museu Picasso, hem pogut observar algunes de les obres del artista  i hem realitzat un taller allà mateix basat en el nostre retrat.

Les obres que hem vist al museu han estat aquestes:

Retrato de la madre de Pablo Picasso

Desemparats

Pintor treballant

 

 

Las Meninas

 

En aquest enllaç podreu veure les fotografies del taller fet pels nens i nenes de 4tA.

I en aquest altre enllaç podreu veure les fotos de 4t B.

Les obres dels nens les tenim exposades a l’escola, us convidem a veure-les… Un retrats cubistes ben especials!!