VISITES VIRTUALS A GRANS MUSEUS

La majoria de grans museus de tot el món han fet esforços per digitalitzar les seves col·leccions i posar-les a l’abast de tothom a través dels seus webs. Això resulta particularment interessant quan les circumstàncies no permeten desplaçar-se fins a les sales d’exhibició a contemplar les obres en directe.

Si bé no és igual tenir l’original al davant que mirar una fotografia a la pantalla, en certs casos, la qualitat de les imatges permet apreciar detalls difícils de percebre en una visita al museu. Igualment, els textos que sovint acompanyen les fotos, aporten una informació molt interessant per entendre l’obra.

Cal destacar també els recursos complementaris que algunes institucions proporcionen juntament amb les fotos de les obres, cosa que permet posar-les en context, fer-ne una anàlisi detallada, localitzar peces similars i, fins i tot, crear inspirant-nos en els grans mestres.

Aquest recull inclou enllaços a museus d’art que mostren la totalitat o un gruix important de les seves col·leccions per internet.

SI CLIQUEU EN AQUEST ENLLAÇ PODREU  ACCEDIR AL RECURS

Simetries

 

Repper és una curiosa eina amb la qual es poden crear infinitat de simetries a partir d’una imatge. Si entreu a la web podeu veure un vídeo tutorial de l’aplicació, imatges per poder fer proves i la possibilitat de crear-ne de noves amb la imatge que vosaltres vulgueu. Tot molt senzill.

Les simetries següents són el resultat de “jugar” una estona amb la imatge d’un collage d’una estrella de mar d’un nen de 3 anys. Bonic i sorprenent resultat, oi?

[vimeo]http://vimeo.com/4196974[/vimeo]

CREANT UN LOGO

Els nens i nenes de Cicle Superior farem un Logotip pel Congrés de Ciència de Nou Barris, per tant ens anirà molt bé aquesta informació abans de posar-nos mans a la obra… atenció i ànims, a crear !!!

També hi ha vàries eines per a fer un logotip online.
Trobat a Plastica Práctica, un blog de Inma Contreras

I aquets són alguns del Logos fets pels nens i nenes de cinquè B

Aquets són alguns dels logos de sisè A

I aquets són els logos dels nens i nenes de 6è B

Aquets els Logos de 5è A

LetterPLAYGROUN: generador de tipografía. Alfabets il·lustrats

He trobat el programa que vaig fer servir per a fer les lletres dels mesos del calendari de la nostra escola….

A la web Pinzellades al Món he trobat aquesta eina tan interessant, un generador de lletres, letterPLAYGROUN..

Podem trobar lletres de tot tipus, a més d’un generador de lletres que ens permet crear paraules amb tipografia diferent.

Si punxem sobre el Generador apareix una finestra on introduïm qualsevol paraula, prenem sobre el botó “Generator Ransom Note” i ja està. Sota la finestra ens apareix la paraula feta amb diferents tipus de lletres. Cal advertir que no devem ficar accents i la “Ñ” no existeix. Si no ens agrada el resultat tan sols tornem a escriure la lletra i es genera un altre.
També es pot buscar per lletres o bé per col·leccions, proveu, passareu una bona estona i pot ser una idea divertida per fer títols…

Mireu la paraula Blocartístic feta amb aquest generador de lletres…

De IMATGES CURS 11-12

Més de 1000 eines web per provar o utilitzar sense registrar-nos

He trobat aquest article tan interessant a Jueduland Blog

MÉS DE 1000 EINES WEB PER PROVAR O UTILITZAR SENSE REGISTRAR-NOS

 

 

Aquest llistat és provisional. Per exemple, la classificació no és definitiva. Serà progressivament revisat i ampliat més endavant per incloure’l també de forma una mica més desglossada i ordenada en JueduLand. Tanmateix, crec que és interessant oferir-lo de cara al possible aprofitament durant aquest curs.
S’agrairà la comunicació dels errors o imprecisions que es detectin, així com qualsevol aportació que es vulgui realitzar. Gràcies!
Els i les infants han d’usar els enllaços a la web sempre sota la supervisió d’un adult.