#GGENCASA 01 > Proyectos do it yourself para hacer durante la cuarentena. ¡PDFs en abierto para fomentar la creatividad!

Para sobrellevar la cuarentena del COVID19 con actividades que fomenten la imaginación y la creatividad, desde la Editorial Gustavo Gili ponemos en abierto diferentes proyectos do it yourself dirigidos a niños y adultos. Son actividades incluidas en los libros de Íngrid Valls y Leire Villar (aka Ganchitos), el legendario equipo Vostok, Gimena Romero, Flowers by Bornay, Maru Godas, Lusesita, Pin Tam Pon (Julia Abalde y Clara Sáez) y Laia Falcón. Artistas y diseñadores que han cedido generosamente sus propuestas para que podamos conocerlas y realizarlas estos días.

En aquest enllaç podreu accedir als materials que ens ofereix l’editorial ggili i descarregar els PDF’S , molt interessant!!!

Us el recomano!!

Aquí us deixo alguns dels vídeos de les diferents propostes, però remeneu perquè hi altres també molt interessants !!

 

Bigdraw 2017

El Big Draw, La Festa del Dibuix es una jornada en que artistas, ilustradores, arquitectos y diseñadores, entre otros, tanto reconocidos como emergentes, proponen divertidos talleres para todo aquel que quiera experimentar, de manera libre, espontánea y gratuita, en el mundo del dibujo.

Organizado e impulsado por el Museu Picasso de Barcelona.

Parte de The Big Draw (conocido anteriormente como The Campaign for Drawing).

Fundado en 2000, The Big Draw es una organización benéfica orientada a la educación artística, y que promueve la lectura visual y el lenguaje universal del dibujo, como recurso para el aprendizaje, la expresión y la creación.

Ja tenim tota la informació dels tallers.

Taller de pintura i collage: Papers panoràmics. Un viatge d’hivern pels paisatges del Museu amb la Julia Pelletier (+3)

Un taller molt interessant al MNAC

Descripció:
Activitat familiar per a majors de 3 anys.

Crearem una gran instal·lació de papers pintats seguint la tradició dels papers panoràmics del segle XVIII, en família i acompanyats de la dissenyadora tèxtil i artista Julia Pelletier. Utilitzant pintura i collage, inventarem paisatges imaginaris i els mesclarem amb els paisatges pintats de la col·lecció del museu. L’hivern, els blaus, els grisos, els blancs, el color plata, les muntanyes nevades o els cels estrellats seran el punt de partida per pintar i dibuixar tots plegats.

Al final del taller us emportareu un fragment d’aquest paisatge de paisatges i el convertireu en una postal que podreu enviar on i a qui vulgueu.

Informació i reserves:
Sense reserva prèvia. Màxim 25 persones per taller.
L’Espai romandrà obert del 16 de desembre de 2016 al 29 de gener de 2017 en horari de Museu.

18/12/2016
29/12/2016
30/12/2016
03/01/2017
04/01/2017
05/01/2017
29/01/2017
D’11 a 13 h

Lloc:
Espai educArt
Preus:
Activitat gratuïta

Activitats familiars | setembre 2016 Fundació Antoni Tàpies, Barcelona


Segni mossi. Taller creatiu per a famílies
Dissabte 17 de setembre, a les 10h | Fundació Antoni Tàpies, Barcelona

Qui va dir que s’ha de pintar assegut? Pots dibuixar amb tot el cos: córrer, saltar, riure. Pots dibuixar sense mirar, dibuixar amb el cos de l’altre, dibuixar amb la veu, per així dibuixar en l’aire. Pots perdre’t en l’espai i pots reproduir un signe gràfic tot i romandre immòbil.

Segni mossi és un projecte de recerca creat per Alessandro Luma (artista visual) i Simona Lobefaro (coreògrafa), al voltant de la relació entre la dansa – com a projecció en l’espai i emergència de la part emocional- i el dibuix -com extensió del cos i l’acció i com a rastre de l’essència de les experiències-.

En aquesta ocasió, Segni mossi ens ofereix un taller que permetrà als nens i nenes aproximar sensorialment al dibuix ia la dansa. La proposta estimularà la col·laboració entre els participants i ajudarà a superar les pors i les convencions relacionades amb la suposada incompetència per al dibuix, estimulant la creativitat i el sentit crític. | Més informació

Taller de pintura per a nens


La galeria Carré d’*Artistes organitza un nou taller d’iniciació a l’art per a nens de 6 a 11 anys, el dia 2 de Març a les 18:00.
En aquesta activitat descobrirem el món “pop” i colorit de l’artista japonès *Takashi *Murakami.
El taller dura 55 minuts, és gratis i combina teoria i pràctica sobre un tema de l’art. Al final del taller farem un berenar.
Per reservar places trucar al 933043636.

Els colors de Picasso

Els colors de Picasso

Per als artistes, el color és un dels elements més importants de les seves obres: colors vius o colors apagats, colors discordants o de la mateixa gamma cromàtica, blanc i negre, colors primaris, complementaris o oposats… les eleccions que es prenguin tindran un efecte directe en el resultat final de l’obra, i són tant rellevants que fins i tot molts artistes es fabriquen els seus propis colors, sobretot en el passat.

En aquesta visita taller, anirem primer a les sales del Museu Picasso per parlar, davant d’una selecció d’obres, de com Picasso usa el color de maneres ben diferents en el seu procés creatiu. Tot seguit, anirem al taller, on cada nen decidirà quin és el seu color i, ajudat pels seus pares, farà com els artistes.

Dissabtes 7, 14, 21 i 28 de novembre, a les 17h

Visita taller familiar per a infants de 6 a 11 anys i acompanyants

Preu: 3€ per persona

Amb reserva prèvia:museupicasso_reserves@bcn.cat

Punt de trobada: Museu Picasso, c/ Montcada 23

Taller gratuït a Carré des Artistes

La galeria Carré d’Artistes organitza un nou taller d’iniciació a l’art per a nens de 6 a 11 anys, el dia 4 de novembre a les 18:00.
El taller dura 50 minuts, és gratis i combina teoria i pràctica sobre el tema de la pintura de Marc Chagall. Descobrirem el seu món ple de fantasia i de somnis, i farem una meriendita al final del taller.
Per reservar places trucar al 933.043.636.
Salutacions cordials.