Competència científica. Escala de certeses.

Aquesta  setmana he estat treballant la validesa d’una proposició en ciència amb els alumnes de tercer d’ESO a la matèria de Biologia-Geologia. Per fer-ho he utilitzat una document creat per en Jordi Domènech professor de ciències (val pena visitar la seva web) anomenat escala de certeses, actualment fa un curs al ICE de l’UAB anomenat Curs d’Indagació i Competència Científica molt recomanable. Amb aquest document els alumnes han de decidir quina certesa li donen a una proposició, comparant amb altres proposicions. Aquí en teniu un exemple i l’enllaç del document que he utilitzat:

Els alumnes han de donar arguments basats en models científics, en dades per exemple estadístiques, afirmacions que fa una autoritat per exemple el Departament de Salut o hàbits i consum. Us passo l’enllaç de l’article original del Jordi Domènech. L’experiència ha estat un tant agredolça per una banda els alumnes s’han posat a discutir, decidir, donar arguments però per altra banda t’adones que quan cerquen a Internet es poden perdre fàcilment, falta donar més eines quan busquen informació.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *