EXCURSIÓ A VEURE L’OBRA DE GAUDÍ

El dijous dia 21 de febrer vam anar a Barcelona amb autocar. Vam parar a la Sagrada Família a esmorzar i a tirar fotos (estava ple de japonesos!). Té unes torres molt altes; llàstima que estaven plenes de grues. Al jardí de davant la Sagrada Família hi havia molts lloros (o cacatues); estaven netejant el llac i hi havia molts coloms a dins.

L’autocar ens va dur després a La Pedrera i vam baixar caminant pel Passeig de Gràcia fins la casa Batlló, on vam observar que la teulada tenia forma de drac, els balcons eren com la part frontal d’un crani i les columnes semblaven ossos; els colors de la façana, des de prop, es veien més freds.

Després vam pujar caminant fins La Pedrera, on vam fer dos grups. Dues monitores, la Meritxell i la Maria, ens van fer la visita; van explicar que en realitat es deia Casa Milà, nom del senyor que la fer construir, però com que semblava una pedrera, li van posar aquest nom. A la senyora Milà no li agradava gaire l’aspecte de la casa, que va rebre moltes crítiques, i a més era molt difícil de posar-hi mobles. La seva casa, al pis principal, feia 1300 m2 de superfície. A sobre hi havia quatre pisos més, amb quatre vivendes a cada un, de 300 m2, que eren de lloguer. Vam pujar al terrat, amb un terra molt irregular, on hi havia les xemeneies amb forma de guerrers, inspirat en l’època medieval. També hi havia l’arc a través del qual es veia la Sagrada Família. Abans, però, vam veure les golfes que tenien forma d’esquelet de serp pitó (inspirat en la natura), on s’hi rentava i s’estenia la roba. Hi havia una maqueta molt gran de la Pedrera on es podia veure l’edifici per dins, per observar que tot s’aguanta per columnes.

Després l’autocar ens va dur al Parc Güell, on vam dinar. Hi havia moltes paradetes, un home que tocava la trompeta, el famós drac, del qual no rajava aigua, una sala amb moltes columnes i al sostre unes circumferències decorades amb trossos de vidre de tots colors. Vaja, era molt bonic. Vam poder comprar algun record mentre les professores feien un cafè, i vam tornar cap a casa.

Els alumnes de 1r d’ESO

Deixa un comentari