Presentació

Benvingut/da al Bloc de l’IES Antoni Pous i Argila de Manlleu !

Tal com ha escrit la Miquelina, Directora de l’IES, en l’article inaugural del bloc Hola!, aquest bloc pretén ser una finestra per donar-nos a conèixer al món, un espai on tota la comunitat educativa del nostre centre pugui expressar-se i explicar tot allò que fem.

Un bloc ha de ser dinàmic, viu, amb informacions actualitzades, un bloc sense comentaris perd la seva essència ja que és, per definició, un espai de participació. És per això que demanem la vostra col·laboració per tirar endavant aquest projecte. Seria molt bo que un ampli grup de professors i alumnes de l’IES participessin com a redactors d’articles i comentaris pel bloc, tan a nivell individual, com a representants dels diferents àmbits del centre (departaments, nivells educatius, coordinacions, delegats, equip directiu…).

Així doncs, esperem la vostra col·laboració per fer d’aquest bloc una eina útil i enriquidora per a tots! Animeu-vos!

Funcionament del bloc

 • Per participar en el bloc com a usuari, és a dir poder escriure i deixar comentaris als articles publicats o als diferents apartats del bloc, cal tenir un identificador de la XTEC (professors) o de l’edu365 (alumnes), és a dir s’ha de disposar d’un compte de correu a la XTEC  o a l’edu365.
 • Per escriure un comentari per primera vegada en aquest bloc o en qualsevol altre bloc de la XTEC cal validar-se (donar-se d’alta a l’XTECBlocs). Al validar-nos ens demanen el nom d’usuari i la contrasenya de la XTEC o de l’edu365.
  La validació és fa una sola vegada, a partir d’aquest moment ja podràs escriure comentaris en aquest bloc o en altres blocs de la  XTECBlocs.
 • Un cop validat, per escriure al bloc cal que inicieu la sessió clicant aquí. També podeu  iniciar la sessió clicant en el menú de la dreta, en l’última secció anomendada Administració bloc.  O podeu clicar a la part final de l’article o de la pàgina on vulgueu participar.

 • Perfils d’usuari/ària: si voleu participar en un bloc de manera més activa heu de demanar a l’administrador/a del bloc ens assigni un rol determinat. Cada rol porta de forma implícita una sèrie de permisos que habiliten a l’usuari a poder fer unes determinades accions. Els diferents perfils disponibles són:

 • Administrador/a: disposa de tots els permisos d’administració. Té control total sobre el bloc.
 • Editor/a: publica i gestiona tots els articles, tant els propis com els aliens.
 • Autor/a: publica i gestiona els seus propis articles. No pot fer cap acció sobre els articles que hagin afegit la resta de participants o autors.
 • Col·laborador/a: escriu i edita els seus articles però no pot publicar-los. Cal que algú amb drets d’editor/a, com a mínim, li doni el vistiplau als articles que ha escrit i, per tant, siguin publicats (és un rol apropiat per assignar als alumnes).
 • Subscriptor/a: escriu comentaris, rep missatges amb novetats, etc. No pot escriure cap article.

Un cop l’administrador us ha assignat un rol,  ja podreu escriure en el bloc, simplement haureu d’iniciar la sessió,clicant aquí, o clicant en el menú de la dreta, en l’última secció anomendada Administració bloc.
En els articles, a més de text, hi podreu afegir imatges, vídeos Youtube, arxius sonors, presentacions, animacions flash…

Si estàs interessat en participar en el bloc de l’institut escrivint articles, deixa un comentari al final d’aquesta pàgina i t’assignaré el rol que s’adapti millor a les teves necessitats. A partir d’aquest moment ja podràs escriure i editar els teus propis articles.

Per informar-te més detalladament dels funcionament d’aquest bloc i dels blocs de la XTEC en general, de com participar-hi, de com escriure-hi i editar -hi els articles o de com crear el teu propi bloc, aquí tens alguns enllaços:

correu
Coordinador TIC
IES Antoni Pous i Argila de Manlleu

One thought on “Presentació

 1. nribera2

  Vull penjar un article sobre una activitat que vam fer amb un grup de cicles i penjar algunes fotos de l’activitat

Deixa un comentari