Hem participat en el joc de simulació de comerç d’emissions de carboni (Carbon Game) (16 de gener de 2008)

El joc de comerç d’emissions de carboni és el resultat del projecte Minerva, en el qual han treballat de forma conjunta diferents associacions pel medi ambient de països com el Regne Unit, Itàlia, Polònia, Letònia i Catalunya. Catalunya hi ha estat representada per la Societat Catalana d’Educació Ambiental en col·laboració amb La Vola.

El joc de comerç (compra venda) d’emissions de carboni ens permet explicar una de les fórmules per reduir els efectes del canvi climàtic. Grups d’alumnes de centres educatius de diferents països europeus hem jugat simultàniament a través d’internet.

mvc-010s.jpg  mvc-017s.jpg  mvc-018s.jpg  

Abans de començar encara no estàvem ficats en el joc, per això la primera ronda no va anar gaire bé, no coneixíem les normes i estàvem una mica despistats. A la segona ronda vam remuntar, perquè teníem més idea de com anava tot plegat.  En aquest moment les emocions van començar a sortir i tots els grups ens animàvem  per poder aconseguir la màxima puntuació. A les tres últimes rondes estàvem tots molt integrats en el joc i amb moltes ganes de treure la millor puntuació.Un cop s’havia acabat el joc, tots ens vam posar al voltant de l’últim grup per recolzar-los i per ajudar-los  a fer-ho bé. Quan vam acabar  teníem ganes de tornar a jugar, perquè ja sabíem la manera d’aconseguir comprar el major nombre de carboni.

Meritxell Bonet i Tania Franco (1r Batx.)

Deixa un comentari