El conillet que volia pa de pessic

Ramon Besora (autor) i Zuzanna Celej (il.lustracions)  ens parlen d’un petit conill a qui la panxa li comença a fer rau-rau perquè vol menjar un pa de pessic en compte d’un tros de pa sec. Els animalons del bosc (l’os, el pit-roig, l’eriçó, les granotes, el toixó, els esquirols, les abelles i més) en sentir-lo li demanen quins ingredients necessitaria per cuinar el pastís, i comencen a compartir el que tenen per tal de poder fer un gran esmorzar entre tots. Una història positiva sobre el fet de compartir.

El text és poètic i les il·lustracions, realistes, són molt tendres.

Resultado de imagen de conillet pa de pessic(Ed. Edebé)

A partir de quatre/cinc anys.

Resultado de imagen de conillet pa de pessic

 Resultado de imagen de conillet pa de pessic

Mussol a casa

“El Mussol és molt sensible i generós. És capaç de convidar l’hivern  a entrar a casa per escalfar-se una mica vora la llar de foc. Si descobreix uns bonys sospitosos al llit, a l’alçada dels seus peus, els deixa dormir allà, a gust, en lloc de començar a discutir. Li agrada molt el te de llàgrimes i té una recepta molt especial per fer-lo i, a més a més, és un  gran amic de la lluna. A qui no li agradaria un amic com el Mussol?”

Arnold Lobel (autor) ens explica una bona història per reflexionar amb unes il·lustracions  molt detallades.

Resultado de imagen de Mussol a casa (Ed. Kalandraka)

A partir de set anys.

D’aquest  autor també destaquem:

 Resultado de imagen de arnold lobel kalandraka saltamarti  L'Oncle Elefant ++ Sopa de ratón ++

El lleó blanc

“De vegades el món sembla molt gran. I de vegades et sents petita. Però de vegades només necessites un amic especial que t’ajudi a trobar el valor que s’amaga dins teu”.

Jim Helmore (autor) i  Richard Jones (il.lustracions) ens expliquen la història d’una nena que canvia de casa i  de sobte descobreix a les seves parets un lleó blanc que esdevé el seu amic. Un nou amic molt especial que l’ajudarà a ser feliç i a saber trobar el coratge per sortir de la zona de confort.  La soledat i la tristesa són quelcom natural, però mai no perduren per sempre.

Traducció: Anna Llisterri

Imagen relacionada (Ed. Andana)

A partir de set anys.

   

Què veus?

“El cotxe dels pares s’allunya i el protagonista ha d’enfrontar-se a la crua realitat. Haurà de passar una setmana de les vacances amb l’oncle Horaci, una espècie de llop de mar que viu en un far i que parla amb els crancs. Això vol dir una setmana sense amics, sense tele, sense bici, en un lloc on no hi ha res de res. Res, llevat de l’oncle Horaci, i les onades del mar, els crancs, la sorra, el cel, les plantes, el vent, els núvols…”

Stéphane Sénégas (autor) ens convida a reflexionar a partir de la frase de Flaubert que encapçala el llibre: «Perquè una cosa sigui interessant només cal mirar-la una bona estona»,  i d’unes magnífiques il.lustracions que ens transmeten la riquesa d’un paisatge marí en constant transformació durant el curs del dia i els canvis de temps.

Resultado de imagen de que veus senegas takatuka (Ed. Takatuka)

A partir de set anys.

L’escola de la Haru

“La Haru dona el senyal. Comença la dansa de moviments per col·locar-se en la posició adequada. Les cames, les espatlles, la mirada, les mans, l’arc. Relaxació, concentració, observació. Tots respiren al mateix temps, amb la pausa necessària per mantenir la calma. No els distreu res. Ni el vol de les aus, ni el balanceig de les branques dels arbres més propers.
Simultàniament, com una de sola, les quatre fletxes surten volant cap al seu destí, com aviat ho faran els alumnes en marxar del dojo”.

Flavia Company (autora) i Luciano Lozano (il.lustracions) ens expliquen diferents aspectes de la disciplina oriental (origami, taitxí, cal·ligrafia, meditació, tir amb arc…) relacionats amb un valor (paciència, observació, cura de la natura…).

Les il.lustracions són molt detallistes i contextuals, ja que retraten a la perfecció l’arquitectura i estètica japoneses.

 Resultat d'imatges de escola haru (Ed. Fragmenta)

A partir d’onze/dotze anys.

El llapis màgic de la Malala

La veritable història d’una nena que desitjava un món millor. Quan la Malala era nena al Paquistà, volia un llapis màgic, el faria servir per dibuixar un forrejat a la porta perquè els seus germans no la molestessin… eliminar la pudor de l’abocador que hi havia al costat de casa seva… però la Malala es va fer gran i els seus desitjos van canviar…

Malala Yousafzai (autora), símbol internacional, activista per l’educació, i la guanyadora més jove del Premi Nobel de la Pau, explica la inspiradora història d’una nena que va créixer en una regió esquinçada per la guerra sense deixar d’apreciar la màgia de l’esperança en tot allò que l’envoltava.

Kerascoët (il.lustracions).

Resultat d'imatges de llapis malala (Ed. Barcanova)

A partir de nou/deu anys.

Els Quiquè i el ninot de neu que no es volia fondre

Els Quiquè són un grup d’amics formats per en Raúl, l’Olívia, el Max, la Paula, el Bernat i la Pamela. Junts s’ho passen molt bé i viuen, gràcies a la seva imaginació, situacions força divertides. En aquesta ocasió fan un ninot de neu i resulta que de cop i volta parla. Ja poden correr cap a la muntanya i portar-lo cap allà perquè no es fongui. I si a l’arribar troben al monstre de la neu?

Laurent Rivelaygue (text) i Olivier Tallec (il.lustracions) ens expliquen una història molt divertida en format còmic, on destaquen la importància de l’amistat.

Resultado de imagen de Els Quiquè i el ninot de neu que no es volia fondre (Ed. BiraBiro)

A partir de sis/set anys.

Resultado de imagen de Els Quiquè i el ninot de neu que no es volia fondre

La vida dels miniherois

Els miniherois tenen una vida apassionant plena de desafiaments, però no tot és sempre genial. També s’avorreixen, els entra la por o han de fer front a missions especials que preferirien rebutjar, com la d’endreçar la seva habitació!

De segur que després de llegir aquest llibre t’adones que coneixes més d’un miniheroi…

Olivier Tallec (autor) ens explica situacions quotidianes a la infància a partir d’alguns nens i nenes aficionats als superherois, que tracten de superar  alguns moments  o d’afrontar les seves pors de la millor manera possible.

Resultado de imagen de vida mini herois de tallec (Ed. Animallibres)

A partir de set anys.

https://www.animallibres.cat/tl_files/pdfs/fragments/La-vida-dels-miniherois_FR.pdf

La unió fa la força: una història de gallines

“Aquest matí hi ha hagut una catàstrofe. Ha faltat una gallina a la formació del matí. Això significa una gran conmoció al galliner. Cal fer el que sigui per trobar-la. Però, com organitzar-se?”

Laurent Cardon (autor) ens explica una història molt divertida on la bona comunicació té un paper fonamental.

LA UNIÓ FA LA FORÇA (Ed. Tramuntana)

A partir de set/vuit anys.

La idea més meravellosa

“Un bon dia, a una nena li ve al cap una magnífica idea. Té molt clar quina forma tindrà, com funcionarà, només li falta construir-la. Amb l’ajuda del seu gos ho farà…”

Ashley Spires (autora) fa un retrat intel.ligent, honest i molt divertit dels passos del procés creatiu, que motivarà  a nens i nenes a no desanimar-se, a canviar la seva perspectiva i a provar de nou.

Resultat d'imatges de Idea mes meravellosa. spires. beascoa (Ed. Beascoa)

A partir de set anys.

Resultat d'imatges de Idea mes meravellosa. spires. beascoa

Resultat d'imatges de Idea mes meravellosa. spires. beascoa