Petita a la jungla

La Petita és una mica que viu a la jungla i li encanta, però a vegades és massa petita per fer segons quines coses. Un dia es proposa pujar fins l’arbre més alt, sense ser conscient de tots els perills que corre aconsegueix la seva fita!

Com més petit ets, més grans són les teves aventures i més emocionants els reptes.

Marta Altès (autora) ens presenta amb humor aquest magnífic llibre. Les il·lustracions fantàstiques i molt acolorides complementen el text a la perfecció i ajuden a entendre què li passa a la mica sense que ella en sigui conscient.

Resultado de imagen de Petita a la jungla (Ed. Blackie Books)

A partir de sis/set anys.

Resultado de imagen de Petita a la jungla

Els tres porquets

Aquesta adaptació d’en Xosé Ballesteros  explica que hi havia una vegada una truja que tenia tres fillets. Se’ls estimava molt, però com que ja eren prou grans, els va animar perquè marxessin a córrer món i fer fortuna.
Els tres germans se’n van anar a viure al bosc. Un dia van sentir que rondava per allí un llop molt ferotge…

Les il·lustracions de Marco Somà són magnífiques,  a les guardes podem trobar les maletes dels porquets molt ben fetes.

María Luchetti (traducció).

portada cerdos.indd (Ed. Kalandraka)

A partir de sis anys.

img179

El banc blau

L’Albert Asensio (autor) ens presenta aquest preciós àlbum sobre el pas del temps i sobre la importància de tenir els ulls oberts a tot allò que passa al nostre voltant. El protagonista és un banc pintat de color blau, al seu voltant hi passen moltes coses, uns s’enamoren, d’altres fan amistat i d’altres s’acomiaden per sempre…

(Ed. Balbulinka Books)

A partir de deu anys.

El camp. La ciutat

Roser Capdevila (autora) ens presenta aquest dos àlbums sense text. On podem posar paraules als diferents elements i personantges que surten, així com identificar accions.

En “El camp” les il.lustracions ens narren la vida en una granja i acompanyats per l’Espiet, un ocell curiós, no perdrem cap detall.

En “La ciutat” podem fer una passejada pels llocs més emblemàtics de la ciutat de Barcelona. L’Espiet seguirà a dos nens idèntics per tota la ciutat.

Resultat d'imatges de camp ciutat angle    Resultat d'imatges de camp ciutat angle

(Ed. Angle)

A partir de tres/quatre anys.

Roc i l’escala de les portes secretes

“En Roc és un nen que viu en una escala de veïns força curiosos. Els pares d’en Roc viatgen a l’Índia i el deixen uns dies a casa el veí de la planta baixa, en Nicolau. Els veïns estan esvalotats. De fa uns dies se senten sorolls estranys i desapareixen coses d’alguns pisos. El Rogeli, el veí del primer, vol avisar la policia. La Rúcula, la del segon, creu que és cosa de fantasmes, mentre la Petúnia, que viu al pis de dalt, segueix immersa en el seu món de plantes. Mentrestant, a la platja, hi apareixen els cossos d’un naufragi. En Nicolau, amb l’ajuda d’en Roc, decideix pujar a les golfes a investigar quina una n’està passant”.

Eulàlia Canal (text) i Elena Ferrándiz (il.lustracions) ens expliquen una història d’amistat i solidaritat.

Resultat d'imatges de roc i l'escala de les portes secretes quins llibres (Ed. Pagès Editors)

A partir de deu anys.

Resultat d'imatges de roc i l'escala de les portes secretes quins llibres

La nena dels llibres

“La nena dels llibres ens ve a buscar per un mar de paraules perquè la gent ha oblidat d’on ve. I ens farà baixar per escletxes, pujar munts de mots, ens farà descobrir tresors i perdre’ns per boscos o fugir de castells embruixats. A la casa de la nena dels llibres, tothom pot entrar-hi i hi és convidat”.

Els autors Sam Winston i Oliver Jeffers ens expliquen una història d’amor envers el món de les paraules i els contes.

És un homenatge a la història de la literatura en general. Un treball basat en els llibres que han llegit els infants i els adolescents de totes les èpoques, en les històries que ens van impactar i ens van influir.

Els autors ens inviten a descobrir els personatges que s’amaguen en els textos-cal·ligrames de totes les pàgines i que ens recorden a l’Alícia de la terra de les meravelles, a Gulliver, a les vint mil llegües de viatge submarí, a Frankenstein, etc.

Traducció: Anna Llisterri

Resultado de imagen de la nena dels llibres (Ed. Andana)

A partir de dotze anys.

Resultado de imagen de la nena dels llibres

Resultado de imagen de la nena dels llibres

Jules Verne i la vida secreta de les dones planta

“La família de la Violeta amaga un secret mil·lenari que ha aconseguit mantenir en secret fins ara.
Jules Verne, el cèlebre escriptor, ha desembarcat al port de Vigo amb una maleta i un munt de preguntes. Ho vol saber tot de les dones planta que van arrelar a les Illes Cies. La necessitat d’un submarí convertirà el relat en una aventura”.
Ledicia Costas (autora) ens explica aquesta història de misteri, d’aventura i de màgia ancestral, en un trepidant viatge contra rellotge.

Jules Verne i el secret de les dones planta ++ (Ed. Barcanova)

A partir de dotze anys.

Els meus trucs per sobreviure a la classe de natació

“El dijous és el pitjor dia de la setmana per al Gied. Perquè toca classe de natació. Llançar-se de cap a l’aigua, fer peus, nedar amb la roba posada… El Gied ha d’aprendre a fer totes aquestes coses tan terribles una setmana rere l’altra. Per sort, el Gied té algú que l’ajuda, l’home dels coloms. Quan l’autocar que va a la piscina passa per la placeta, l’home és allà assegut en un banc, al costat de l’estany. I sense saber-ho, l’home fa que el Gied se’n surti a la piscina.

Gideon Samson (text) i Anke Kuhl (il.lustracions) ens expliquen una història a molt d’humor en un context molt actual.

Traducció: Caroline de Jong i Gustau Raluy.

Resultado de imagen de Els meus trucs per sobreviure a la classe de natació (Ed. Takatuka)

A partir de deu anys.

 

Iván. La increíble historia del centro comercial

“Iván és un goril·la que va ser captivat quan era un nadó. El van portar als Estats Units per tal que servis de distracció en un centre comercial. Amb els anys, els veïns cansats de veure patir el goril·la van pressionar les autoritats fins a trobar una millor forma de vida per l’amable criatura”.

Katherine Applegate (text) i G. Brian Karas (il.lustracions) ens expliquen una història que ens recorda a la del Floquet de Neu. I que té a veure amb la llibertat, la dignitat, el respecte i els drets dels animals.

Traducció: Maia Fernández Miret.

Resultado de imagen de Iván. La increíble historia del centro comercial (Ed. Océano Travesía)

A partir de vuit anys.

Resultado de imagen de Iván. La increíble historia del centro comercial

Resultado de imagen de Iván. La increíble historia del centro comercial

 

Emili

“El capità Samofar, un cèlebre bus, passejava un bon dia pel fons del mar. De sobte va aparèixer un tauró d’aspecte ferotge. El tauró va atacar el capità Samofar, però un pop de bon cor anomenat Emili el va salvar en posar una pedra a la boca a la bèstia. Després l’Emili va portar el bus a la superfície…  El pop Emili va fer moltes més proeses treballant com a socorrista i també va col·laborar, de manera brillant, amb els agents de l’ordre per capturar a uns delinqüents molt perillosos”.

Aquesta història de Tomi Ungerer és un clàssic del 1980 que narra les aventures d’un pop valent i noble que ajuda els humans i s’hi fa amic. I és capaç de fer coses sorprenents!

Traducció: Carlos Mayor.

Resultado de imagen de emili de ungerer (Ed. Kalandra)

A partir de sis/set anys.