Per què hi ha estrelles al cel? El llibre dels oficis curiosos

“Saps a què es dedica un atrapallums o un caçanúvols? Imagines per què s’han d’ensinistrar els dracs? Els cors trencats es poden reparar? Qui canvia el color de les fulles a la tardor?”

Anna Obiols (autora) i Subi (il.lustracions) ens obren les portes d’un univers fascinant on trobarem un catàleg únic d’oficis originals i extraordinaris que no havíem sentit mai abans: l’atrapallums, el caçanúvols, l’ensinistradora de dracs, el cuidaboscos, el fabricador d’objectes impossibles, el mag de la paraula, la reparadora de cors trencats, el pintafulles, la sargidora d’ales, la trobatresors i l’abocallàgrimes.

Resultat d'imatges de per que hi ha estrelles al cel animallibres (Ed. Animallibres)

A partir de set/vuit anys.

Imatge relacionada

Imatge relacionada

Som aquí. Notes per viure al Planeta Terra

“El  nostre món pot ser un lloc desconcertant, especialment si acabes de néixer. Quan un nadó arriba al món el seu cap està ple de preguntes”.

Oliver Jeffers (autor) ens convida a explorar, amb aquesta història, què fer en el nostre planeta i com vivim en ell. Un llibre de coneixements que l’autor va escriure per explicar al seu fill com és el planeta on ha anat a parar, el planeta Terra; i per tant explica tota la diversitat, els contrastos i la vida del planeta, perquè per estimar i cuidar la Terra s’ha de conèixer.

Resultat d'imatges de som aqui jeffers (Ed. Andana)

A partir de cinc/sis anys.

Un llarg viatge

Aquesta és la història de dos viatges que transcorren paral·lelament i s’entremesclen en una obra plena de sensibilitat i delicadesa: una oca i la seva cria emprenen el trajecte migratori cap a les terres càlides del sud, mentre que una família que habita en un territori en guerra emprèn la fugida cap al nord. El relat de les dues aventures coincideix en plasmar el temor dels joves viatgers enfront del desafiament, les inclemències meteorològiques que frenen el seu vol i els seus passos, la trobada amb altres grups a les respectives rutes de trànsit, l’escassetat d’aliments, els depredadors i les màfies, el descoratjament que brolla pel cansament en contraposició a la confiança i l’esperança que els adults intenten infondre. I per fi, repte més gran: travessar el mar, el punt on ambdues trajectòries es creuen, amb un destí diferent.

En un temps marcat pel drama dels refugiats, aquesta obra oportuna i necessària de Daniel H. Chambers (autor) i Federico Delicado (il.lustracions)  encoratja a la reflexió amb una mirada tendra i dura alhora: tendra per reflectir el costat més humà d’un conflicte per mitjà de la metàfora de les aus; dura per la contundència d’un final que ens colpeja amb la crua realitat. Les il·lustracions descriptives i naturalistes reforcen el missatge. Són imatges de gran plasticitat que transmeten emocions: la tristesa, la penúria, l’extenuació… i malgrat tot, la lluita, la dignitat, els somnis… de milions de persones que tenen dret a viure en pau i en llibertat.

Resultat d'imatges de un llarg viatge kalandraka (Ed. Kalandraka)

A partir de deu anys.

Sí, soc un felí

“En Simó, el petit gat, està segur que és un felí. El Lleó, el Guepard, el Puma, la Pantera i el Tigre no ho veuen tan clar. Serà capaç en Simó de convèncer els grans felins que tots són gats i que s’assemblen més del que es pensen?”

Galia Bernstein (autora) ens explica aquesta història amb molt sentit de l’humor.

Resultat d'imatges de Sí, soc un felí (Ed. Astronave)

A partir de cinc/sis anys.

La fruita és meva

“Un dia, en la part més profunda de la jungla, cinc elefants descobreixen un nou arbre, un arbre molt alt, i a la part més alta de l’arbre es troba la fruita més deliciosament deliciosa que qualsevol d’ells ha vist alguna vegada. «MEVA!«, Crida cada elefant. «Meva, meva, meva, meva, MEVA!» Però, qui arribarà primer?

Cadascun dels elefants elabora la seva estratègia particular per poder arribar al més alt de l’arbre i aconseguir el tresor. Però tots els elefants van fracasant en el seu intent solitari. No obstant això, paral·lelament a aquestes expedicions individuals dels elefants, descobrim com les criatures més petites de la jungla, els ratolins, s’han organitzat per aconseguir assaborir la cobejada fruita. Els elefants aviat s’adonaran que tenen molt a aprendre d’aquest petit grup de ratolins”.

Anuska Allepuz (autora) ens narra una història sobre el treball en equip i sobre la importància de cooperar.

Resultat d'imatges de la fruita és meva allepuz anuska (Ed.Andana)

A partir de cinc/sis anys.

Empanada de mamut

Jeanne Willis ens explica, amb ritme i vers i repeticions constants, l’aventura de caçar un mamut per fer-ne una empanada. Les il·lustracions de Tony Ross, molt divertides, acompanyen l’humor del text i omplen de color aquesta història.

Image result for Empanada de mamut libros zorro (Ed. Libros del Zorro Rojo)

A partir de vuit anys.

D’aquests autors també destaquem “No sólo un libro”, on s’explica que un llibre pot ser un barret, una caseta pel gat, una flor…; l’únic límit és la teva imaginació.

Image result for No sólo un libro" oceano (Ed. Océano Travesía)

A partir de set anys.

Contes fil per randa

Els nens són especialistes a fer preguntes aparentment senzilles que en realitat són ben difícils de respondre. Per què la balena té la gola que té? Per què el camell té el gep que té? Per què el rinoceront té la pell que té?

Rudyard Kipling va escriure aquests contes sobre animals per a la seva filla Josephine, i els hi explicava abans d’anar a dormir. No van ser recopilats i publicats fins passats uns anys, el 1902. Adaptats per Elli Woollard, traduïts per Miquel Desclot i il·lustrats per Marta Altés.

Image result for Contes fil per randa (Ed. Blackie Books)

A partir de vuit anys.

El monstre de colors va a l’escola

El Monstre de Colors s’enfrontarà al seu primer dia d’escola. L’escola, què deu ser? Està una miqueta nerviós. No pateixis Monstre! Allà t’esperen moltes aventures i nous amics.

Anna Llenas (autora) fa que pàgina a pàgina acompanyem al Monstre de Colors en el descobriment de les rutines, espais i dinàmiques de l’escola, i podrem conèixer als seus companys de classe. Li agradarà l’experiència, al Monstre? Segur que sí!

 Resultat d'imatges de El monstre de colors va a l'escola (Ed. Flamboyant)

A partir de sis anys.

Tangram Gat

“Un nen que s’avorreix fa un gat amb el tangram, però el gat no vol jugar amb ell. Llavors al nen li ve al cap una idea…”

Maranke Rinck (autora) i Martijn van der Linde (il.lustracions) construeixen aquesta història a partir del joc xinès anomenat Tangram, una mena de puzle de set peces que es combinen per fer centenars de figures.

Amb dos triangles grans, un triangle mitjà, dos triangles petits, un quadrat i un paral·lelogram, l’il·lustrador construeix diversos animals i ens els presenta primer en un únic color, com en el joc original, i després il·lustrats. L’autora crea amb tots aquests personatges una història divertida i fresca.

Traducció: Maria Rosich Andreu

Resultat d'imatges de Tangram Gat (Ed. Ekaré)

A partir de vuit anys.

Imatge relacionada

Què és aquesta panxa? // Anem a dormir

Dos bonics llibres que tracten amb un toc d’humor, sobre l’espera i arribada d’un germà o germana i sobre les rutines i situacions quotidianes.
Patricia Martín (autora) i Rocio Bonilla (il.lustracions) ens presenten dues històries per iniciar els infants en la lectura de seqüències senzilles i a identificar accions que els són familiars.

Resultat d'imatges de que es aquesta panxa   Imatge relacionada

(Ed. Flamboyant)   A partir de 3 anys.

Resultat d'imatges de que es aquesta panxa

Imatge relacionada