Imagine

Acompanya un petit colom al llarg d’un viatge en el qual difondrà un missatge de pau i tolerància entre els ocells d’arreu del món, de totes mides i formes.

Amb la lletra de la immortal cançó de John Lennon, i il·lustrat per Jean Jullien, aquest llibre tan emotiu gosa imaginar un món ple de pau.

«Imagine és una declaració poderosa, escrita amb tot l’amor per la humanitat i el seu futur.». Yoko Ono Lennon.

Edició bilingüe anglès/català.

Resultat d'imatges de imagine lennon llibre (Ed. Flamboyant)

A partir de set/vuit anys.

Cases: Atles de les llars del món

“L’ànima és el que fa que una casa sigui especial, i això no està relacionat amb el seu estil, el nombre d’habitacions, la seva grandària o el luxe. És la sensació que transmet quan entres en ella, és la seva personalitat…”

Mia Cassany (text) i Paula Blumen (il.lustracions) han fet un bon recull de llars d’arreu del món, es presenten les cases amb impresions, els sentiments que desprenen. Podem trobar setze localitzacions d’arreu del món de llocs coneguts acompanyades d’uns textos breus, poètics i que conviden a somiar. Ens situen una família o uns personatges imaginaris en un lloc concret (de vegades reconeixible, de vegades inventat) i sempre van acompanyats d’algun animal.  Una bona obra per observar i admirar.

 Resultat d'imatges de Cases. Atles de les llars del món (Ed. Mosquito)

A partir de nou anys.

Resultat d'imatges de Cases. Atles de les llars del món

 Resultat d'imatges de Cases. Atles de les llars del món

Juguem?

El Pere es passaria tot el dia jugant; això sí, amb la tauleta tàctil, el mòbil o la consola. Tot i que els seus amics i la seva família el conviden a gaudir d’altres jocs, ell sempre prefereix seguir amb la pantalla. Aconseguiran que descobreixi tot el que s’està perdent?

Ilan Brenman (autor) Rocío Bonilla (il.lustracions) ens presenten una situació (en un desplegable que s’obre) que es va repetint amb diferents personatges. Sempre es veu el nen amb un dispositiu a la mà (un mòbil, una tauleta, el comandament de la consola) i algú que li pregunta:
—Pere, juguem?
I ell que contesta:
—Però si ja estic jugant.

Al final del llibre, l’autor fa aquesta reflexió:
—He preguntat a moltes criatures què els fa felices i en cap resposta he trobat les paraules mòbil, tauleta tàctil o videojoc. Ben al contrari, el que he escoltat és: «estar amb la família», «un berenar calentó», «jugar a pilota», «anar al a piscina», «jugar amb els amics», «dinar amb la mare i el pare», «viatjar» i «escoltar contes».

Resultado de imagen de juguem? animallibres (Ed. Animallibres)

A partir de cinc anys.

L’última carta

Acompanyem a un carter en el seu últim dia de feina. Fa 50 anys que treballa en aquest ofici que s’estima tant, repartir cartes als habitants de la petita illa mediterrània on viu. Aquest serà un dia que resultarà inoblidable per a tothom. El protagonista és un missatger vocacional, compromès amb el preuat material que transporta a la saca, carregada d’afectes, records, notícies bones i dolentes…

Antonis Papatheodoulou (autor) i Iris Samartzi (il.lustracions) ens expliquen una història on es parla de la importància de l’ofici de repartir cartes.

Les il·lustracions completen i enriqueixen el text amb un original collage d’imatges relacionades: sobres, segells, paraules manuscrites que tracen la forma dels personatges.

Traducció: Marta Morros.

IX Premi Internacional Compostela per a àlbums il·lustrats 2016.

Resultat d'imatges de l'última carta kalandraka (Ed. Kalandraka)

A partir de vuit anys.

Resultat d'imatges de l'última carta kalandraka

Veritat

Absolt del càrrec d’assassinat, del que va ser injustament acusat als 14 anys d’edat, i una vegada provada la seva innocència, el jove Èric surt del centre de reforma de menors després de quatre anys d’internament. Malgrat tot, la reinserció en una societat carregada de prejudicis serà una realitat encara més dura: no tornar a caure en la delinqüència quan l’entorn sembla que s’hi entossudeixi, continuar amb els estudis, trobar una feina, allunyar-se  del seu barri… La Xènia el va ajudar a superar les barreres que creia insalvables, però… serà l’amor una força suficient per superar les dificultats?

Care Santos (autora) ens presenta la continuació del seu llibre “Mentida”, amb el que va guanyar el Premi Edebé de Literatura Juvenil 2015.

Resultat d'imatges de veritat de care santos (Ed. Edebé)

A partir de tretze/catorze anys.

https://www.edebe.com/publicaciones-generales/img/cast/125655.pdf

Huye sin mirar atrás

Madrid, segle XXI. Un noi explica al seu pare, mort fa cinc anys, una serie de vivències i aventures; va canviar de caracter, de compotament a l’escola, amb els amics,.. Ha trobat un amic del seu pare, policia com ell, que és testimoni en un judici. Hauran de fugir i amagar-se en un petit poble on es retrobarà i podrà començar de nou.

Luis Leante (autor) ens presenta una història d’acció i misteri, destacant l’evolució personal i social d’un adolescent.

Premi Edebé de Literatura Juvenil 2016.

 Resultat d'imatges de huye sin mirar atras (Ed. Edebé)

A partir de tretze/catorze anys.

https://www.edebe.com/publicaciones-generales/img/cast/119797.pdf

La primavera ja és aquí!

Albert Asensio (autor) ens presenta la col·lecció “Les estacions” on podem veure a cada llibre els mateixos espais i personatges. Si tens els quatre llibres oberts per la mateixa plana pots veure i llegir els canvis a la natura.

El protagonista és un esquirol que se n’adona dels canvis del bosc on viu i a cada pàgina dels quatre llibres es veu la mateixa escena però segons l’època de l’any. Així veiem que els hi passa als cirerers, a les orenetes, a les flors, als óssos, als eriçons, etc.

Resultado de imagen de hivern ja es aqui joventut  Resultado de imagen de hivern ja es aqui joventut    Resultado de imagen de hivern ja es aqui joventut

Resultado de imagen de hivern ja es aqui joventut (Ed. Joventut)

A partir de quatre anys.

La mentida

Catherine Grive (autora) i Fréderic Bertrand (il.lustrador) ens presenten aquest àlbum on la protagonista és una taca vermella, que cada vegada és més grossa i té el do de multiplicar-se. Una encertada imatge metafòrica per narrar la història d’una nena que un bon dia diu una mentida. La mentida creix i l’empaita; i la nena haurà de trobar la clau per deslliurar-se’n.

Traducció: Laura Sandoval

Resultado de imagen de la mentida siruela (Ed. Siruela)

A partir de vuit anys.

Talpet terratrèmol

Quan en Talpet es lleva, s’acaba la calma!
Amunt i avall, ho toca tot. Es distreu. Perd les coses.
No para mai quiet.
Li diuen:
Plom, hiperactiu, nerviós, pesat, impulsiu…
Els pares estan preocupats. Els mestres estan desesperats. I ara, a sobre, ha de presentar un treball de fi de curs…

Anna Llenas (autora) ens presenta aquesta història on un talp té tanta energia que li generarà conflictes amb la família, els amics i els companys d’escola. Ens parla de la hiperactivitat i com aprendre a canalitzar aquesta energia desbordant.

Imagen relacionada (Ed. Beascoa)

A partir de sis/set anys.

Resultado de imagen de talpet terratremol

D’aquesta autora també destaquem:

Imagen relacionada A partir de sis anys.

Els colors de les emocions a través d’un monstre i la seva petita narradora.

Imagen relacionada A partir d’onze anys.

Un llibre que ens para de la depressió i del buit que a vegades es pot arribar a sentir. La Júlia te un gran forat que no li agrada gens. Tracta d’omplir-lo de diverses maneres.

On viuré?

A on vas quan casa teva ja no és un lloc segur?
Tots els nens i les nenes necessiten una casa, un lloc segur per poder ser feliços, menjar amb la seva família, jugar amb les seves joguines, i anar-se’n al llit i dormir sense tenir por.
Però molts nens de tot el món han hagut d’abandonar les seves cases perquè ja no són segures. Per culpa de les guerres i els confl ictes armats, ells i les seves famílies s’han convertit en refugiats. Per a ells la vida és molt dura i està plena d’interrogants. I tanmateix, segueixen trobant moments per riure, jugar i fer amics. I el més important de tot, conserven l’esperança que, en algun lloc, algú els donarà la benvinguda a la seva nova llar.

Rosemary McCarney (autora) és l’ambaixadora canadenca i represenant a les Nacions Unides i a la Conferència de Desarmament.

Resultado de imagen de On viuré? joventut (Ed. Joventut)

A partir de vuit anys.