La crida de l’aiguamoll

“Un dia una parella troba el petit Boris sol i abandonat en un aiguamoll. Feia temps que volien tenir un fill i, aleshores, decideixen endur-se’l i fer-se’n càrrec. No els importa que en Boris tingui brànquies com un peix i els ulls més grossos que els altres nens. En Boris creix feliç amb la seva família fins que un dia sent l’olor de l’aiguamoll i, atret per aquesta olor, s’hi adreça tot pensant com hauria estat la seva vida si s’hagués quedat a l’aiguamoll. Potser seria més feliç vivint entre els seus semblants?, es pregunta en Boris. Per estimar-nos, ens hem d’assemblar?”

Davide Calì (autor) i Marco Somà (il.lustracions) ens presenten aquesta història, amb unes il.lustracions magnífiques, per reflexionar sobre d’on som, d’on venim, el lloc que ens estimem i el significat de l’amor i de la família.

2n premi del Sharjah Exhibition for Children’s Books Illustrations 2017.

Resultat d'imatges de l: La crida de l'aiguamoll (Ed. Takatuka)

A partir de deu anys.

http://www.takatuka.cat/pdf/P%E1ginas%20web%20La_crida_aiguamoll.pdf

El monstre de l’armari existeix… i t’ho demostraré!

“Saps per què la meva habitació està sempre desendreçada? O per què tinc tants mitjons desparellats? I qui creus que és el culpable que els meus cabells estiguin tan despentinats quan em llevo al matí? Sí, el monstre de l’armari existeix! Els pares creuen que tot són excuses que m’invento, però jo sé on viu i demostraré que el monstre és qui provoca les entremaliadures!”.

Antoine Dole (autor) i Bruno Salamone (il.lustracions) ens expliquen una història amb molt sentit de l’humor que barreja la vida quotidiana amb la gran imaginació d’un infant.

Resultat d'imatges de monstre armari animallibres (Ed. Animallibres)

A partir de cinc/sis anys.

Resultat d'imatges de monstre armari animallibres

Els tres mussolets

En un arbre del bosc, tres mussolets seuen, pensen i esperen que torni la Mare Mussol. On és la mare? La germana gran diu que tornarà. El germà mitjà assenteix i el petit repeteix “Vull la mama!”.

Martin Waddell (autor) i Patrick Benson (il.lustracions) ens parlen de l’aferrament i l’abandó.

Resultat d'imatges de Els Tres mussolets (Ed. Kalandtaka)

A partir de tres/quatre anys.

Sobre un Raig de Llum : Una història d’Albert Einstein

“Un noi recorre un camí polsegós en bicicleta, però el seu cap imagina que viatja sobre un raig de llum a una velocitat increïble. Un bon dia aquesta ment brillant arribarà a proposar algunes de les idees més revolucionàries que s’han concebut mai. Albert Einstein, aquell noi fascinat pels misteris del món, s’acabarà convertint en un geni que aportarà llum nova a la nostra comprensió de l’Univers”.

Jennifer Berne (autora) i Vladimir Radunsky (il.lustracions) conviden el lector a participar amb Albert Einstein en un viatge ple de curiositat, humor i descobriments científics. Una història que parla sobre el poder de la imaginació i sobre com aquest poder pot canviar les nostres vides.

Resultado de imagen de llum einstein llibre (Ed. Takatuka)

A partir de nou anys.

Azadah

La petita Azadah no vol viure el futur previsible que l’espera, ella vol fer tantes coses… i al veure que la seva amiga fotògrafa marxa cap a la seva llar, aquesta esperança de canvi es desfà com un castell de cartes. La fotògrafa l’ha pogut explicar com és el món, més enllà de les fronteres que la petita Azadah pot veure. I ara la nostra petita nena es quedarà sola. O no? Té una cosa que sempre la salvarà, i no només és el convenciment d’un futur millor.

Jacques Goldstyn (autor) fa un homenatge, amb aquesta història, a la fotoperiodista Anja Niedringhaus, assassinada a l’Afganistan, donant rellevància a la capacitat de somiar en llocs millors que tenen els infants. A la valentia de plantar cara al destí per marxar i aconseguir la llibertat de ser i de fer.

Traducció: Teresa Farran.

Resultat d'imatges de azadah en catala (Ed. Joventut)

A partir de deu anys.

Resultat d'imatges de azadah en catala

Au, si jo t’estimo!

“L’Ós es mor de ganes de passar un dia agradable tot sol. Però l’Ànec vol sortir a fer alguna cosa. Aconseguirà l’Ós relaxar-se en pau?” .

Jory John (autor) i Benji Davies (il.lustracions) ens presenten una història divertida on dir que t’estimo no sempre és fàcil.

 (Ed. Andana)

A partir de cinc anys.

Una mica de mal humor

“Quan en Pit i en Pat es coneixen, de seguida es fan inseparables. Riuen, juguen… s’entenen molt bé i creuen que si estan junts sempre seran feliços. Però, amb el temps, comencen a no estar d’acord, a donar la culpa a l’altre, i sovint s’enfaden. A poc a poc, s’instal·la una cosa que tots coneixem: el mal humor, que creix, creix… i de sobte, els separa”.

Isabelle Carrier (autora) ens explica una història sobre les relacions personals amb molt sentit de l’humor, on els protagonistes sabran trobar una solució amb molta saviesa.

Resultat d'imatges de Una mica de mal humor (Ed. Joventut)

A partir de sis anys.

L’armilla d’en ratolinet

El ratolinet protagonista d’aquest llibre rep un regal de part de la seva mare: una armilla preciosa teixida per ella. Tots els seus amics del bosc, a cadascú més gran, li demanen l’armilla per provar-se-la i ell els hi deixa a tots, i l’armilla es va estirant. Al final, una sorpresa espera al lector perquè encara que l’armilla està estirada… de tots els problemes sempre es pot treure una solució.

Yoshio Nakae (autor) i Noriko Ueno (il.lustracions) ens presenten una història amb molt sentit de l’humor.

Resultat d'imatges de armilla ratolinet (Ed. Lata de Sal)

A partir de cinc anys.

El circ dels monstres

“Un monstre aterrador que sembla que es vagi a menjar el seu cuidador. Un altre monstre que sembla que se l’empassi. Un pop gegant que sembla que se’l vagi a cruspir… En aquesta història res és el que sembla”.

Un àlbum de Wen Dee Tan (autora) que ens ensenya a no tenir prejudicis, que ens mostra que les pors de cadascú poden ser grans o petites i que ens obre una porta màgica a gaudir dels àlbums sense mots.

És la mateixa autora de Lili, obra debut amb la qual va guanyar l’any 2013 el tercer premi del Macmillan Prize. El circ dels monstres és el seu segon treball com a autora-il·lustradora.

Resultat d'imatges de el circ dels monstres babulinka (Ed. Babulinka Books)

A partir de cinc/sis anys.

 Resultat d'imatges de lili wen dee tan

“Una vegada, en un poblet, hi vivia una nena normal que es deia Lili. Bé, era normal tret de per una cosa… La Lili tenia els CABELLS vermells com el FOC, cremaven tot el que tocaven. A la Lili li costava fer amics, ser diferent li portava molts problemes. Però… I si al final ser diferent fos un avantatge?”.

Nou maneres de no trepitjar un bassal

“Estrenar roba no ha de ser necessàriament incompatible amb passejar després de la pluja. La protagonista sap que de cap manera s’ha d’embrutar la roba nova, ni les sabates lluents ni els mitjons blancs. Així doncs, pensa un seguit d’estratègies per esquivar els bassals, que li barren el pas com si fossin paranys. Però, tot i que va amb molt de compte, no pot evitar de caure-hi. Un tràngol! A casa, la renyaran? Sigui com sigui, ara ja no hi ha remei; per tant, val més aprofitar i complaure’s amb el moment”.

Susanna Isern (autora) i Maria Girón (il.lustracions) ens presenten una història que convida a reflexionar sobre la superació de les contrarietats. Les Il·lustracions són molt boniques, la lletra està molt cuidada i el text és molt encertat. Les guardes introdueixen i clausuren la història amb allò que no s’explica però que tothom s’espera després de caure en un bassal.

Traducció: Txell Freixinet Raspall

 Resultat d'imatges de enou maneres de no trepitjar un bassal (Ed. Takatuka)

A partir de vuit/nou anys.