POSEM FIL A L’AGULLA!!!

IMPLEMENTACIÓ

Per tal d’implementar el nostre projecte ens hem fet les següents preguntes:

1 Quin procés de recerca personal i col·lectiva hi ha al darrere? Quins recursos? Per a quines finalitats?

2 Hi haurà una o múltiples solucions possibles a la “pregunta” inicial?

3 Com i a on s’obté la informació? Com es relaciona la nova informació amb els coneixements previs?

4 Com es relacionen i sistematitzen els resultats que van obtenint els alumnes per crear coneixement? Com s’autoregulen els alumnes?

5 Com els alumnes transfereixen continguts i competències de diverses àrees i competències transversals, i en són conscients?

6 Com documenten els alumnes el propi procés de producció?

7 Quins espais tenen els alumnes per reflexionar i valorar el que fan?

 

La implementació del projecte s’ha realitzat en diferents fases:

  1. Fase prèvia (4 sessions)

Prèviament a treballar en el producte final de la guia turística, s’ha fet un treball lingüístic per a introduir i facilitar-los la tasca:

  • S’ha treballat el vocabulari referent a parts de la ciutat i les seves descripcions.
  • S’han analitzat diversos textos de la mateixa tipologia i se n’han identificat el format i expressions característiques, que els seran útils.
  • S’han explicat els tres possibles nivells de guia turística:
  • NIVELL 1: guia que inclou senzillament informació dels llocs més interessants a visitar (amb preus, horaris, adreça…), moneda i glossari de frases útils per a viatgers.
  • NIVELL 2: guia que inclou el nivell 1 + informació sobre transport i restaurants.
  • NIVELL 3: guia que inclou els nivells 1 i 2 però en forma d’itinerari tancat i ajustat al pressupost.

 

També s’han establert les condicions per a la elaboració de la guia.

  • Ha de ser realitzada a mà per tal que apliquin tècniques treballades prèviament a l’àrea de plàstica (lapbook).
  • Ha de tenir una mida màxima d’A-3 per tal que sigui possible portar-la a la bossa de mà i pràctica d’utilitzar mentre es camina.
  • Ha de ser redactada en anglès ja que una de les destinatàries d’aquesta és de nacionalitat finlandesa.

 

 

  1. Fase de recerca: 3 ó 4 sessions.

A partir de la informació facilitada (dates del viatge, horaris de vols, aeroport, nom de l’hotel i pressupost) els alumnes treballen en grups fent la recerca de la informació que necessitaran i voldran incloure en la seva guia turística. Hauran de començar recollint la informació necessària per al nivell 1 de guia i anar pujant progressivament si disposen de temps suficient. Per a fer-ho, cada grup disposa de dues tabletes i un ordinador portàtil. Aquella informació que vulguin conservar, la podran desar al seu pendrive o prendre’n nota manualment.

Per facilitar el procés, se’ls proporcionen paraules clau de recerca o inclús pàgines web concretes d’on poden extraure informació.

 

  1. Fase de presa de decisions: 2 sessions

Aquest és el moment d’avaluar el procés i decidir quin dels tres nivells de guia turística podran o voldran realitzar tenint en compte la informació recollida i les sessions i recursos dels que disposen.

Els alumnes deixen camí a la creativitat dissenyant la seva guia turística i a la seva habilitat lingüística per tal de seleccionar, organitzar i reescriure amb les seves paraules la informació que hi voldran incloure, recordem, en llengua anglesa.

És important que el grup prengui acords i distribueixi clarament les tasques a realitzar, deixant-ne algun document escrit, ja que a partir d’aquí començarà la elaboració física del producte final i el temps serà limitat.

 

  1. Fase de creació: 3 sessions

Al llarg de tres (o quatre en algun cas) sessions, els grups elaboren la seva guia turística aplicant les decisions preses i jutjant si és necessari algun tipus de modificació o canvi.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *