Som d’Alcover!

Som l’escola Mare de Déu del Remei d’Alcover, a l’Alt Camp.

Tenim 503 alumnes i un claustre de 42 mestres. Ens organitzem per Comunitats, els petits de P3 a P5, els mitjans de 1r a 3r i els grans de 4t a 6è.

Al curs 2017-18, vam iniciar un procés de canvi en la metodologia de treball que s’ha implementat al llarg d’aquest curs i anem construint conjuntament, tots els membres que formem part de l’educació dels nens i nenes de l’escola. Aquest curs es va decidir fer un gir important en la nostra forma d’ajudar als alumnes a ser competencials en el món actual. Vam deixar endarrere molts llibres de text que d’alguna manera ens ajudaven a l’hora d’organitzar la feina, però que ens limitaven en molts altres aspectes, ja que no ens permetia treballar de forma globalitzada les diferents àrees d’aprenentatge i allò més important i que va ser cabdal a l’hora de fer el canvi, que els nostres alumnes no es sentien part del seu aprenentatge i per tant no els emocionava.

A partir d’aquesta reflexió, actualment i després de molt d’esforç i implicació dels membres del claustre, estem construint una línea d’escola que ens permetrà acompanyar i guiar els nostres infants pel camí dels seus primers coneixements. Que seran la base de futures xarxes de connexions per arribar a ser uns ciutadans competents per habitar el món.

A partir de l’interès dels alumnes i/o d’un tema que es tracta a l’àrea de medi, al centre s’han fet projectes globalitzats. Al començar un tema i veure la motivació dels nens i nenes, els docents hem vist la necessitat d’adaptar els continguts que voliem treballar a les àrees de llengua catalana, castellana i anglesa, a l’àmbit artístic, alguns cops aspectes matemàtics i en molts casos l’Educació Física al voltant de la temàtica que s’anava iniciat des del coneixement del medi.

Cal dir, que a la comunitat dels petits es treballa des de fa molts anys per projectes, és ara que poc a poc, comencem  a tenir una escola amb una mirada cap a l’aprenentatge dels nostres nens i nenes des d’un aspecte globalitzat (com ja venien fent les companyes d’infantil) i cap aquí és cap on caminem…

I partint d’aquesta base, vam trobar interessant entrar a formar part de la Xarxa de CB aquest mateix curs 18-19, per poder compartir les nostres experiències, poder enriquir-nos de les dels altres i aprendre… aprendre molt!!!

El nostre grup impulsor està format per 15 persones, representants dels diferents nivells. Ens hem reunit per parlar, reflexionar i arribar a acords de com com volem que siguin els projectes a l’escola, de la temporalització, de la metodologia , etc…

El projecte que hem decidit analitzar és “El bosc” que estan fent els alumnes de 2n.

Seguim treballant…!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *