Projecte d’Art de l’Escola Ferrer i Guàrdia. Planificació

A l’escola, d’acord amb el nostre Projecte d’Art, realitzem diversos tallers en cada un dels cicles. Us presentem un exemples:

  • Taller d’Autors a Educació Infantil:  

El projecte d’autors a Educació Infantil està centrat en la descoberta dels artistes Joan Miró i Jackson Pollock, sense oblidar-nos d’altres referents artístics. Es pretén que els alumnes trobin paral·lelismes i connexions entre artistes.

A més de reconèixer les característiques de les obres d’aquests artistes treballem per a que ells creïn les seves pròpies obres i vagin creant la seva pròpia identitat com artistes.

Iniciem els projectes a través d’un vídeo sobre la vida i la manera de treballar de l’artista amb l’objectiu d’animar-los a descobrir les diferents tècniques i estils d’aquest a partir de la pròpia experiència.

  • Art i Escola a cicle inicial i cicle mitjà: 

El projecte Art i escola és un programa que té com a fita promoure i donar valor a l’art a les escoles. Neix de l’ACVIC (entre d’Arts Contemporànies i el Centre de Recursos Pedagògics d’Osona )i des de fa 3 anys es promou a la comarca del Vallès Oriental des de l’Associació Cultural i el Museu de Granollers. 

L’objectiu del projecte és aprofundir a partir d’una paraula o concepte i en com representar-lo plàstica o visualment a partir de les sensacions, emocions o reflexions individuals o de grup que se’n generin. 

Aquestes produccions acabaran sent mostrades al museu de Granollers muntant una exposició amb els treballs de totes les escoles participants. Donant així valor a la seva feina i mostrant-la portes enfora. El tema d’enguany ha estat el Refugi.

  • Taller de Disseny a tots els cicles de primària:

El projecte del Disseny és la disciplina artística que treballa l’escola aquest curs.

Dins del Disseny, tenim diferents apartats: el disseny d’interiors, el disseny tèxtil (que es realitza en llengua anglesa), el disseny d’objectes i el disseny gràfic.

Cada grup classe ha començat el projecte descobrint un  dissenyador/a.

En els tallers, hem tingut en compte el nostre entorn immediat com per exemple treballar la dissenyadora de Granollers (la nostra ciutat,) Laura Garcia entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *