Projecte d’Art de l’Escola Ferrer i Guàrdia. Implementació

  • Taller d’Autors a Educació Infantil:

Es presenten els referents artístics i es concreta la proposta de creació.

Els nens i nenes trien els materials i comencen a treballar

 

La mestra no dirigeix, sinó que guia i acompanya l’activitat per assegurar que puguin anar aplicant els coneixements que han anat adquirint

S’exposen els treballs realitzats i s’expliquen amb l’objectiu que expressin què han volgut representar.

  • Taller d’Art i Escola a cicle inicial i cicle mitjà:

Durant els tres anys d’implementació del projecte a l’escola aquest ha anat evolucionant tant internament com externament.

El primer any va ser un projecte pilot a la ciutat i el treball amb els alumnes del cicle superior del dins l’aula va ser molt guiat. L’exposició final va tenir un format lineal per escoles participants ( 3 en total). 

El segon any el projecte va proposar-se al cicle inicial. En aquesta edició el procés de treball va ser més basat a partir dels interessos dels alumnes en relació al tema proposat. El treball del tabú es va basar en parlar de la por i de la vergonya. L’exposició final va tenir un format molt més homogeni basat en exposar els conceptes treballats a les diferents escoles: por, sexualitat, vergonya,…

En el tercer any de participació hi participem dos cicles de primària, l’inicial i el mitjà. Cada cicle ha enfocat el tema del refugi adaptant els conceptes a l’edat i característiques del grup. Les mestres hem proposat unes activitats incials del què pot ser un refugi on s’enceta un debat i una pluja de idees del que cadascú entén o sent en relació al concepte proposat.

Posteriorment se’n desprèn un procés de treball basat en la demanda i els interessos dels alumnes. Així els nens i nenes expressen amb diferents materials, formes, colors… plàstica o visualment el que cadascú o cada grup entén per refugi.

A partir de les idees dels alumnes les mestres ajuden a donar cos o esbrinar els sentiments o valors que es desprenen del treball individual.

També els ajudaran a tenir accés als materials que necessitin per tal de crear la seva producció. 

Les assessores del projecte ens faciliten un banc de recursos de material visual i plàstic ( artistes, obres d’art, materials, vídeos,…) per tal de poder treballar amb els alumnes i poder-los oferir exemples de treball artístic real. 

La documentació del projecte es basa en la fotografia i videos del procés de treball i producció.

  • Taller de Disseny a tots els cicles de primària:

Disseny d’interiors:

Primerament  hem explicat quines són les característiques més importants en el disseny d’interiors com ara la il·luminació, la grandària de les estances, entre d’altres.

Segon, hem dibuixat en perspectiva cadascuna de les estances i els mobles que els alumnes dissenyarien més endavant. Tercer, els alumnes han dissenyat els mobles. I finalment els hem construït.

Disseny tèxtil:

Primerament hem situat als alumnes en el context lingüístic del taller ja que realitza en llengua anglesa. Depenent del cicle es fa d’una manera o d’una altre.

Cicle Inicial: A continuació hem practicat amb pintures els colors i els hem barrejat. Tercer, hem estampat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *