LA VEU DELS ALUMNES

Fent una valoració general de l’activitat en si hem observat que la varietat d’elements de les capses ha fet que resultés una mica complex aïllar variables en l’experimentació i, per tant, ha dificultat el procés d’extreure conclusions ja que les comprovacions podien haver estat més clares. De la mateixa manera, el registre de l’activitat hagués estat més significatiu amb aquesta experimentació de control de variables.

En una previsió inicial, aquesta proposta estava enfocada a nivell més conceptual però, un cop portada a la pràctica s’observa que amb l’enfocament que se li ha donat ha potenciat molt més un tipus d’aprenentatge procedimental: hàbits en la investigació (creació d’hipòtesis, presa de decisions, actuació, comprovació, refer hipòtesis…) i treball en equip.

Es valora molt positivament la motivació per part de tot l’alumnat, tal com la integració de tots els infants en les dinàmiques que han sorgit. Aquesta motivació es veu reflectida en les cartes d’autoavaluació que es redacten individualment a final de curs, on els infants expliquen què és allò que més els ha agradat, què consideren que han après, què podrien millorar… En el moment en què se’ls proposava parlar del projecte, la gran majoria de nens/es feien referència a les “Mistery Box” i al flota/no flota; el fet d’apropar conceptes científics de manera experimental i treballar-ho amb petits grups, donant-los l’autonomia i la responsabilitat d’haver d’assolir un repte molt concret, els engresca i els fa sentir molt implicats en l’aprenentatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *