PLANIFICACIÓ

LA SANG ALIMENTA?

Aquesta és la pregunta que la classe de 5è es va plantejar quan vam acabar la nostra col·laboració amb el banc de sang i teixits.

Ja fa uns quatre cursos que els alumnes de 5è participen en el projecte del banc de sang i teixits, duran el qual reben la visita d’una experta que els proposa diverses tasques per a que es converteixin en els promotors d’una donació de sang que venen a fer a l’escola, El grup classe s’encarrega d’elaborar un logo, un lema, enquestes als possibles donants i als especialistes, cartes de presentació a la comunitat educativa i també un vídeo promocional de la campanya.

Aquest vídeo ha estat el motor del projecte “La Sang Alimenta”, del qual en teniu aquí l’enllaç: https://youtu.be/vb_QTI1ohzE

Amb la intenció d’aprofitar el tema del curs “Els contes”, i fer un spot ben diferent al dels altres anys, el grup encarregat del guió del vídeo, va elaborar aquesta història on uns vampirs fan el robatori al banc de sang. En acabar, el grup de 5è va formular diverses preguntes que van conformar diverses línies d’investigació:

  • Quina és la composició de la sang?
  • Quina funció fa la sang?
  • Com pot arribar a tot el nostre cos?
  • Quines malalties podem tenir?

I finalment la pregunta estrella va ser “Els humans ens podem alimentar amb la sang d’altres?”

I aquest va ser el punt de partida del nostre projecte, de manera que els nens i nenes de 5è estaven molt motivats per saber més sobre el tema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *