CRÈDIT DE SÍNTESI DE 1r D’ESO: “ I FÒRUM DE CULTURA I MEDI AMBIENT DELS POBLES DE LA MEDITERRÀNIA”

PROPOSEM I ORIENTEM ! 

El professorat del grup impulsor responsable de desenvolupar el crèdit síntesi de 1r d’ESO,  va elaborar la proposta i un conjunt de pistes per si l’alumnat les necessitava al llarg del procés d’execució de la proposta.

LA PROPOSTA.

El 2019 és any de quinquennals i l’ajuntament d’Ulldecona ha estat convidat a participar en el  I Fòrum de cultura i medi ambient dels pobles de la Mediterrània.

Es tracta d’una fira que es celebrarà  a l’illa de Malta els propers 28, 29 i 30 de juny de 2019 i en la qual una delegació d’Ulldecona hi haurà d’anar per presentar el nostre poble.

A l’oficina d’informació i turisme estan saturats de feina i han proposat que l’alumnat de 1r d’ESO de l’Institut elabori, per equips, diferents propostes per a presentar a l’esmentada fira.

De totes les propostes se n’escollirà una per classe per presentar als membres del consistori per tal que triïn quina delegació d’alumnes es desplaçarà a Malta. A més de l’exposició del projecte, també caldrà presentar un pressupost de la despesa que suposaria per a l’ajuntament que el vostre grup fos l’escollit ja que tindreu totes les despeses pagades (desplaçament, allotjament i manutenció a pensió completa), per donar a conèixer el nostre poble als assistents al I Fòrum de cultura i medi ambient dels pobles de la Mediterrània.

Si us encalleu en el camí de l’elaboració de la proposta, demaneu pista al tutor/a del grup, tenen un sobre de pistes

LES PISTES

1 Heu pensat en tot el patrimoni històric que tenim a Ulldecona? (edificis amb entitat històrica i/o cultural, jaciments arqueològics…)
2 No us oblideu d’esmentar les diferents entitats culturals (Orfeó, Banda de música, Centre cultural i recreatiu, La Passió…)
3 Remeneu la cartellera cultural del nostre poble a veure que us trobeu…
4 Investigueu sobre les tradicions i costums (balls, agrupacions, instruments…)
5 Tingueu en compte les vostres festes quinquennals (forma de decorar els carrers)
6 Sabeu de l’existència de la riquesa natural que ens envolta? (Riu Sénia, Serra del Montsià, La bassa de l’ermita, les oliveres mil·lenàries…).
7 Quina és la vegetació i la fauna que podem trobar al voltant d’Ulldecona?
8 Sabeu quines roques i minerals predominen al nostre territori?
9 Sabeu quines formes de relleu caracteritzen el terme municipal d’Ulldecona?
10 Coneixeu les mesures sobre protecció del medi ambient que es prenen al nostre poble? Col·laborem amb aquestes mesures? Anem cap a la sostenibilitat?
11 Sabeu quin sector econòmic destaca a Ulldecona ?
12 I del comerç, que en sabeu?
13 Només es practica futbol a Ulldecona? Hi ha altres opcions, en el nostre entorn natural, per poder realitzar activitat física ?

 

15 Sabeu què és la cuina tradicional? En sabeu cap plat o postres?
16 Mira els companys de l’aula, tots han nascut a Ulldecona? Podríeu parlar de la riquesa multicultural de la qual formeu part.
17 I els iaios i les iaies? Que ens poden ensenyar? Memòria històrica.
18 Com es pot arribar al poble? Principals comunicacions .
19 Hi ha companys que venen en bus al centre. No viuen a Ulldecona?
20 No oblideu comentar els diferents equipaments socials que tenim (centres Educatius, Sanitari…)
21 Tenim personatges famosos? (del present i del passat)
22 Heu calculat el pressupost del viatge?

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *